DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Nem szabad elbízni magunkat

Kiválóan szerepelt a wokingi alakulat a szezonnyitón: igaz, a szerencse is kellett hozzá, de kettős pontszerzéssel zártak. Alonso mégis óva inti a McLarent: fejlődés kell a további jó szerepléshez.

Mindkét Haas a McLarenek előtt volt a kiesésük előtt, Fernando Alonsónak pedig még a virtuális biztonsági autós fázis is segített a szezonnyitón. Ennek köszönhetően a spanyol az ötödik, Stoffel Vandoorne pedig a kilencedik helyen zárt Melbourne-ben.

Fernando Alonso bízik a további jó szereplésben: „Ausztrália pozitív érzést adott nekünk. Egy ilyen szezonkezdet után már nagyon izgatott vagyok Bahrein miatt, és alig várom, hogy autóba ülhessek. Remélem, hogy a következő két egymás utáni versenyen folytatni tudjuk, amit elkezdtünk.”

 alonso-a-fejlesztesekrol-2018



A kétszeres világbajnok egyetért csapatfőnökével, miszerint a fejlesztési verseny idén különösen fontos lehet a szoros középmezőny miatt: „Tudom, hogy a csapat nagyon keményen dolgozik a háttérben a gyárban azért, hogy megkaphassuk a tervezett fejlesztéseket. Ezek a fejlesztési munkák elsődlegesen a vázra és a motorra összpontosítanak, és kulcsai lesznek az autó további teljesítményének feloldásához.”

„Nem szabad elbízni magunkat. Ez a két verseny Bahreinben és Sanghajban mindenki számára megterhelő lesz. A legfontosabb, hogy fenntartsuk a megbízhatóságunkat, ha kihoztuk magunkból a maximumot. Nagyon szoros a versengés, így előre kell lépnünk a további pontokért” - hangsúlyozta Alonso nyilatkozata végén a fejlődés fontosságát és azt, hogy két lábbal a földön kell maradniuk a kezdeti jó szereplés után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: