DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Új fejlesztésekkel készül a McLaren

Eric Boullier szerint tudják, hogy Ausztráliában a szerencse is mellettük állt, épp ezért igyekeznek keményen dolgozni és a fejlesztési versenyben is jól teljesíteni idén.

Ugyan az időmérős tempó nem volt igazán rendben, de a versenyen végül kiváló eredményt ért el a McLaren az Ausztrál Nagydíjon: Fernando Alonso az ötödik, Stoffel Vandoorne pedig a kilencedik helyen ért célba, így mindkét pilóta pontot szerzett a szezonnyitón. Ennek ellenére természetesen nem dőlnek hátra a wokingiak, van még min dolgozniuk.

"Keményen dolgozunk azon, hogy már a következő két futamra új fejlesztéseket tudjunk hozni és azt reméljük, hogy ezek még inkább segíteni fognak a pilótáinknak abban, hogy harcolhassanak a többiekkel. Melbourne-ben láttuk, hogy szoros a küzdelem, semmit sem vehetünk biztosra" - nyilatkozta Eric Boullier versenyzigazgató.

mclaren1_1



"Jól tudjuk, hogy bár erősebb erdményt értünk el Ausztráliában, mint amiket az elmúlt hónapok során láthatunk, de a körülmények is nekünk kedveztek az első futamon. Az elsődleges célunk az, hogy előrelépjünk a rajtrácson, szóval tudjuk, hogy van még min dolgoznunk és a fejlesztési versenyre ugyanúgy koncentrálunk, mint a pályán zajló versenyre" - magyarázta Boullier.

Fernando Alonso korábban úgy fogalmazott, hogy Melbourne mélypont lesz a McLaren számára és utána folyamatosan fognak fejlődni - meglátjuk, hogy ez valóban így történik-e. Boullier mindenesetre azt mondta, hogy Bahreinbe egy olyan fejlesztési csomag érkezik, amit eredetileg Ausztráliára terveztek...

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: