DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

A McLaren megsajnálta a Haast

Kettős pontszerzés lett a McLaren jutalma a szezonnyitón, de ehhez kellett néhány hiba a többiektől is: egyik Haas sem fejezte be a futamot, Boullier szerint pedig nem ezt érdemelték ezen a hétvégén.

Fernando Alonso egy ötödik hellyel nyitott, aki természetesen ennek köszönhetően rendkívül pozitív nyilatkozatot tett a futam után. Csapattársának nem volt könnyű dolga, hiszen Valtteri Bottas ellen kezdett védekeznie, de a kilencedik hely így is meglett a belgának.

Eric Boullier kifejezte sajnálatát az amerikai istálló balszerencséje miatt: „Nagy előnyünk lett belőle, hogy mindkét Haasnak problémái akadtak, és sajnálom is a srácokat, mert nagyszerű munkát végeztek a télen, és nem ezt érdemlik, amikor ilyen jó hétvégéjük volt eddig. Ma mi minden ilyen esetből profitálni tudtunk.”

 mclaren-a-haasrol-es-a-hetvegerol-2018-2



„Tisztában vagyunk vele, hogy több tempó van az autóban, amit a jövőben ki is fogunk hozni belőle, de már ezen a hétvégén is megtehettük volna. Meg tudtuk ragadni a lehetőségeket, és előnyt szereztünk. A három kör alatt, amikor arra kértük Fernandót, hogy nyomja meg, rendkívül gyors volt” - folytatta a pozitívumokkal és Alonso dicséretével a francia szakember.

A McLaren csapatfőnöke másik pilótája nehézségeit így magyarázta meg a futam után: „Stoffel tempója is jó volt. A verseny második felében elérte Fernando sebességét, de amikor néhány pozícióval hátrébb van az ember Bottasszal a nyomában, nincs könnyű dolga, ezért annyira különböző a két pilóta helyezése. Dolgoznunk kell ezen még Stoffellel, és akkor már a hétvége korábbi szakaszában elérheti ezt a tempót.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: