DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso legközelebb mindkét Red Bullt elkapná

Jól indult a szezon Fernando Alonsónak, mivel egy ötödik hellyel nyitotta 2018-at. Igaz, kellett ehhez a hiba is a többiektől, de egyáltalán nem volt rossz a McLaren versenytempója.

Igaz, a spanyol ötödik pozíciójához az is hozzájárult, hogy mindkét Haas kiessen a futamból, és a biztonsági autó is jól jöjjön ki neki, de remekül védekezett az MCL33-al a verseny nagy részében.

Alonso is kiemelte, hogy szerencse és a körülmények is kellettek a jó szerepléshez, de mindenképp pozitív lehet ez a kezdet neki: „Többé-kevésbé ez az, amit vártunk. Tudtuk, hogy erős a versenytempónk, és jobbak leszünk az időmérőhöz képest. Hasznot szereztünk a többiek problémáiból. Támadásokat kellett elviselnünk Verstappen ellen az utolsó 20 körben és képesek voltunk kivédekezni ezeket.

 alonso-ausztral-nagydijrol-2018



„Elégedett vagyok, nagyszerű munkát végzett a csapat az erőforrás beintegrálásával az utóbbi két-három hónapban, és az autó is átalakult az előző télhez képest. Most itt vagyunk, mindketten pontokat szereztünk, és nagyon boldog vagyok az ötödik hely miatt, ez egy remek kezdőpont” - dicsérte meg a csapatát a spanyol a továbbiakban.

A kétszeres világbajnok reméli, hogy ez tényleg egy fordulópont a McLaren számára: „Határozottan jobb és jobb lesz. Nagyon sok potenciál rejtőzik még az autóban, amit ki lehet hozni majd belőle. Ez az első verseny ezzel a kombinációval, így remélhetőleg már Bahreinben sokkal jobbak leszünk, és láthatunk egy újabb lépést. A Red Bull lesz a következő célpont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: