DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Magnussen: Szívszaggató, nehéz ezt lenyelni

Óriási dráma zajlott le néhány kör alatt a Haas parádésan teljesítő csapatánál az F1-es évadnyitón: előbb Kevin Magnussen, majd Romain Grosjean is kiesett a kerékcserék után.

A téli tesztek vége óta sejteni lehetett, hogy a Haas lehet a pozitív meglepetése a 2018-as Formula-1-es évad első futamainak. Az amerikai istálló pilótái – részben persze a büntetéseknek is köszönhetően – a harmadik sorból vághattak neki az Ausztrál Nagydíjnak, Kevin Magnussen ráadásul a rajtnál Max Verstappent is lenyomta, így a negyedik helyen haladt míg Romain Grosjean a holland megforgása után jött fel mögé.

A bokszkiállásoknál azonban az öröm óriási csalódottságba csapott át a Haasnál: Magnussen, majd Grosjean kerékcseréje is balul sült el, ránézésre a kerékpisztollyal adódhatott a probléma, így alig néhány kanyar után mindkét autó félreállni kényszerült – a francia miatt virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, amely kulcsfontosságúnak bizonyult a Ferrari és Sebastian Vettel győzelme szempontjából is.

magnussen-melbourne-f1-out-2018-dppi-1



Magnussen érthető módon csalódottan értékelt a Sky Sports kamerái előtt: „Nagyon nehéz lesz ezt lenyelni az egész csapatnak. Mindkét autónk kiesett, pedig remek helyen álltunk. Komoly várakozással érkeztünk meg a versenyre, mindketten előkelő helyen haladtunk. Szívszaggató így befejezni egy futamot. De igyekszünk újra odakerülni az élmezőnybe, harcolni fogunk ezért” – nyilatkozta a dán, aki nem tudta megmondani a hiba pontos okát: „A legszebb a Formula-1-ben, hogy az ilyen borzalmas pillanatok után is egyből veletek beszélek, szóval még nem is találkoztam a csapattagokkal.”

Grosjean így fogalmazott: „Egész hétvégén remek tempót mutattunk megtankolva és anélkül is. Ma is jól mentem, szerintem jobban az élmezőnnyel tudtam volna maradni, ha a verseny elején ott vagyok Kevinnel. Természetesen alaposan kivizsgáljuk, mi is történt pontosan, és mint mindig, még erősebben fogunk visszatérni” – mondta a francia versenyző, aki szintén nem tudott pontos magyarázatot adni a történtekre:

„Meg kell néznünk, hogy a pisztolyokkal vagy a szerelőkkel volt-e gond. A téli tesztek során nem tapasztaltunk ilyen problémát, szóval furcsa az egész. Rengeteg pontot buktunk el ma, de ha újra és újra meg tudjuk ismételni ezt a teljesítményt, akkor hamar feledtetni fogjuk a mostani csalódást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: