DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kik a csapatok tesztpilótái 2018-ban?

A 20 állandó versenyző mellett a csapatok számos pilótát tudnak soraikban: összegyűjtöttük a tartalékokat, teszt- és fejlesztőpilótákat, valamint a juniorprogramok tagjait is.

Mercedes

A címvédő istálló sajátos módon két tartalékpilótát is kinevezett az F1-ből kiesett Pascal Wehrlein, valamint a GP3-es bajnok, idén F2-ben szereplő George Russell személyében. Összetettebb nevelőprogramja azonban nincs az istállónak, tulajdonképpen Russell az egyetlen junior, valamint Esteban Ocon is a márkához kötődik. Az alábbiakban a pilóták névsorán kívül azt is feltüntetjük, ha egy szériában versenyeznek.

Tartalékpilóta
Pascal Wehrlein (DTM)
George Russell (F2)

Versenyzői program
Esteban Ocon (F1)



Ferrari

Miután az Alfa Romeo Saubertől nem kapott versenyülést, ismét Antonio Giovinazzi látja el a hivatalos tartalékosi szerepet. Danyiil Kvjat csatlakozott Maranellóhoz, amely a mezőny legnépesebb pilótaneveldéjével rendelkezik: érdekesség, hogy a Saubernél bemutatkozó Charles Leclerc is közéjük tartozik.

Tartalékpilóta
Antonio Giovinazzi

Fejlesztőpilóta
Danyiil Kvjat

Akadémia
Charles Leclerc (F1)
Antonio Fuoco (F2)
Callum Ilott (GP3)
Guan Yu Zhou (F3)
Marcus Armstrong (F3)
Robert Schwartzman (F3)
Enzo Fittipaldi (F4)
Gianluca Petecof (F4)

Red Bull

2011 óta nem versenyez a Formula-1-ben, de azóta is a Red Bull kötelekében találjuk Sebastien Buemit, a csapat hivatalos tartalékját. A Red Bullnak is jelentős utánpótlásprogramja van, közülük Dan Ticktum a rangidős, aki szimulátorban is besegít Bueminek.

Tartalékpilóta
 Sebastien Buemi (Formula-E)

Juniorprogram
Dan Ticktum (F3)
Nirei Fukuzumi (F2, Super Formula)
Neil Verhagen (FR2.0 Eurocup)
Jack Doohan (brit F4)
Dennis Hauger (brit F4)
Jonny Edgar (gokart)
Harry Thompson (gokart)

Renault

A GP3 ezüstérmesét, Jack Aitkent nevezték ki a Renault tartalékpilótájának Szergej Szirotkin helyére. Aitken a Renault Akadémia neveltje: az utánpótlásprogramban számos fiatal vár most is sorára.

Tartalékpilóta
Jack Aitken

Fejlesztőpilóta
Artem Markelov

Akadémia
Sacha Fenestraz (F3)
Max Fewtrell (FR2.0 Eurocup)
Victor Martins (FR2.0 Eurocup)
Christian Lundgaard (FR2.0 Eurocup)
Arthur Rougier (FR2.0 Eurocup)
Sun Yue Yang (brit F3)

McLaren

Wokingban a 18 éves Lando Norrisban látják a jövőt, akit az angol nyelvű sajtóban hatalmas felhajtás vesz körül. Ő Formula-2-es szezonja mellett hivatalos tartalék. A McLarentől megszokhattuk, hogy a háttérben egy komoly teszt/szimulátoros csapat áll, és ez most sem változik: Oliver Turvey nagy tapasztalatával segíti a csapatot, Rudy van Buren pedig egy szimulátoros megmérettetésen nyerte pozícióját.

Tartalékpilóta
Lando Norris (F2)

Tesztpilóta
Oliver Turvey (Formula-E)

Szimulátorpilóta
Rudy van Buren

Juniorprogram
Nyck de Vries (F2)

Force India

A silverstone-i istálló két fiatalabb versenyzőt tudhat soraiban: a kanadai Nicholas Latifié a fontosabb pozíció, őt első szabadedzéseken is láthatjuk a szezon folyamán.

Tartalékpilóta
Nicholas Latifi (F2)

Fejlesztőpilóta
Nikita Mazepin (GP3)

Williams

Ha Williams, akkor természetesen mindenkinek Robert Kubica tartalékosi szerepe jut eszébe, ami szurkolói örömére pénteki szabadedzésekkel is jár. Oliver Rowland „fiatal versenyző” pozíciót kapott a csapattól, de mivel a versenyző 25 éves, és szezonközi teszteken is szerepelni fog, ezt a címet tesztpilótaként értelmezzük.

Tartalékpilóta
Robert Kubica

Tesztpilóta
Oliver Rowland (WEC)

Haas

A Haas változatlanul két fejlesztőversenyzőt tud a soraiban, tartalékot nem neveztek meg.

Fejlesztőpilóta
Santino Ferrucci (F2)
Arjun Maini (F2)

Sauber

A Sauber révén újra lesz női pilóta az F1-es csapatok kötelékében: Tatiana Calderon kapta meg a tesztpilóta címét. Antonio Giovinazzi hivatalosan nem rendelkezik ezzel a besorolással a csapatnál, de a Ferrari-tartalék hat szabadedzésen is autóba ülhet.

Tesztpilóta
Tatiana Calderon (GP3)
Antonio Giovinazzi

Toro Rosso

A Hondával szövetkező Toro Rosso az egyetlen csapat, amely eddig nem nevezett meg tartalék- vagy tesztpilótát. Ugyanakkor általában tartalékosuk megegyezik a Red Bulléval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: