Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. március 3. szerda

Uruguay

Két másodpercet gyorsult egy nap alatt a Formula-E

Az elektromos széria versenye után Uruguayban maradt tesztelni vasárnap, ahol változatlanul Sebastien Buemi volt a leggyorsabb – még érdekesebb azonban, milyen köridőket sikerült produkálni.

részletek

Formula-E: Buemi nem ismert ellenfelet

A svájci pilóta az ötödik helyről indulva, hibátlan futamot teljesítve megszerezte szezonja második győzelmet Uruguayban. Ezzel átvette a bajnokság vezetését is a második helyről induló di Grassitól. Jean-Eric Vergne tíz helyet javított a rajthoz képest.

részletek

FE: D’Ambrosio első pole-ját szerezte

Az uruguayi időmérő Superpole-jában di Grassi lassú volt, Buemi pedig elfékezte magát, az egykori F1-es így megszerezte első rajtelsőségét. Jacques Villeneuve összetörte autóját.

részletek

FE: Prost elöl, Buemi bajban

Miközben csapattársa legjobb időt futott, Sebastien Buemi összetörte autóját a Formula-E második szabadedzésén. Daniel Abt hátsó szárnyát hagyta el egy megforgás során.

részletek

Buemi a leggyorsabb, Bird autót zúzott

Az eddigi két versenyt pole-pozícióból kezdő Renault-pilóta futotta meg az első edzés legjobb idejét Uruguayban, második Sam Bird lett, aki azonban az utolsó percekben összetörte autóját.

részletek

Vergne a Formula-E-ben is balszerencsés

Nem hozott túl sok sikert Jean-Eric Vergne-nek 2014 vége: kikerült az F1 mezőnyéből, a Formula-E-ben pedig műszaki hiba fosztotta meg a lehetséges győzelemtől. Amit azonban tudott, megmutatott.

részletek

Formula-E teszt: délelőtt Vergne, délután Sarrazin

Bár a Formula-E 2014/2015-ös szezonjának harmadik fordulóját szombaton egy nap alatt lepörgette a mezőny az uruguayi Punta del Estében, ám a versenyzők vasárnap sem a szomszédos tengerparton süttették a hasukat, ehelyett szorgalmasan teszteltek.

részletek

Vergne a pole-ba repült Formula-E debütálásán

Jean-Eric Vergne kikerült az F1 körforgásából, átjött a Formula-E-be, és legelső versenyhétvégéjén a rajtrács élére állította Andretti autóját. Mögötte Nelson Piquet és Nicolas Prost végzett.

részletek

Alguersuari tovább faragott a legjobb időn

A Formula-E mezőnye befejezte a felkészülést az időmérőre, ám a tengerpart közelsége miatt a pályára felhordott homok rendkívül megnehezíti a mezőny dolgát. A második edzésen Jaime Alguersuari volt a leggyorsabb.

részletek

Prost az élen, Vergne a 6. helyen kezdett

Az első, 45 perces szabadedzéssel elstartolt a Formula-E szezonjának harmadik versenyhétvégéje az uruguayi Punta del Este tengerpartja mellett kialakított pályán. Nicolas Prost továbbra is megállíthatatlannak tűnik az egykörös tempót illetően.

részletek

Betegség miatt marad távol a Formula-E dobogósa

A szombati uruguayi verseny előtt már másodszor módosít Malajziában használt pilótafelállásán az Andretti csapat. Franck Montagny lebetegedése miatt a debütáló Jean-Eric Vergne új csapattársat kap.

részletek

Fogynak a nők a Formula-E-ben

Katherine Legge hivatalosan egyéb elfoglaltságai miatt nem lesz ott a Formula-E hétvégi uruguayi futamán, helyét a mexikói Salvador Duran veszi át az Amlin Agurinál.

részletek
Olvastad már?