DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Buemi a leggyorsabb, Bird autót zúzott

Az eddigi két versenyt pole-pozícióból kezdő Renault-pilóta futotta meg az első edzés legjobb idejét Uruguayban, második Sam Bird lett, aki azonban az utolsó percekben összetörte autóját.

Magyar idő szerint 12:15-kor vette kezdetét a Formula-E harmadik fordulójának első szabadedzése az uruguayi Punta del Estében. A 45 perces tréning legjobb ideje Sebastien Buemihez fűződik: egyedül a svájci tudott 1:15.1-es kört autózni, ráadásul annak legelejét. Bár megfutotta a második legjobb időt, a DS Virgin pilótája, Sam Bird az 5-6-os sikán kijáratánál eltörte autója jobb első felfüggesztését nyolc perccel a leintés előtt – az esemény miatt piros zászlóval félbeszakították a tréninget. Ekkor még Bird rendelkezett a legjobb körrel.

Sam Bird balesete

Az edzés másik piros zászlója a másik Virgin-autóhoz kapcsolódott: Bird csapattársa, Jean-Eric Vergne gépe az edzés elején állt meg. A francia végül negyedik lett, Lucas di Grassi mögött és az év eddigi meglepetése, Robin Frijns előtt. A futam egyetlen újonca, a WSR-bajnok Oliver Rowland 13. pozícióval mutatkozott be, legyőzve mahindrás csapattársát, Bruno Sennát. A 18 fős mezőny utolsó helyén Jacques Villeneuve áll az első felvonás után.

A második szabadedzés 14:30-kor kezdődik.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: