DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

FE: Prost elöl, Buemi bajban

Miközben csapattársa legjobb időt futott, Sebastien Buemi összetörte autóját a Formula-E második szabadedzésén. Daniel Abt hátsó szárnyát hagyta el egy megforgás során.

Szombat délután a második, félórás edzés is lezajlott Uruguayban. Az első tréninghez hasonlóan a Renault e.Dams végzett az élen, ezúttal azonban Sebastien Buemi helyett csapattársa, Nicolas Prost futotta meg a legjobb köridőt – így is 0,3 másodperccel lassabb eredményt elérve, mint a svájci az első tréningen.

Buemi harmadik helyen zárt Lucas di Grassi mögött, mégsem örülhet: egyetlen órával az időmérő előtt csapatának sérült autót kell megjavítania, miután a versenyző megrongálta a felfüggesztést. Daniel Abt szintén látványos balesetet szenvedett, amely során megpördült és az autó hátsó szárnyát is letörte. Bár ő visszajutott a bokszba, a roncsok miatt be kellett mutatni a piros zászlót.

Prost, di Grassi és Buemi hármasa mögött Jerome d’Ambrosio és az ismét ötödik helyet hozó Robin Frijns végzett. Az első edzés másodikja, Sam Bird kilencedik helyet szerzett, sokat javult viszont Jacques Villeneuve, aki utolsó pozíció helyett 11.-ként zárta a gyakorlást.

Az időmérő 16, a verseny 20 órakor veszi kezdetét.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: