Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 13. szerda

Prost

Senna hatalmas taktikai hibája Mexikóban

1990-ben borzalmasan eltaktikázta magát a McLaren-Honda és Ayrton Senna Mexikóban a biztos vezetés tudatában. Ennek eredménye az lett, hogy nulla ponttal zárt, Prost pedig nyerni tudott.

részletek

Rajtszámokkal kapcsolatos különlegességek

A Formula-1-ben a rajtszámokat különös becsben tartják. De milyen érdekességeket láthatunk az elmúlt évtizedekben, ki indult legtöbbször egyessel, kikkel nőtt össze megszokott rajtszáma?

részletek

F1-Archív: Nem ünnepelheti meg a vb-címet Hamilton?

Nem lesz New Jersey Nagydíj, Rosberg boldog, hogy legyőzte hétszeres bajnok csapattársát, Massa nem él piszkos trükkökkel, Prost védi Schumachert és ellenzi a tankolást. Ezek voltak október 19. Formula-1-es hírei.

részletek

Villeneuve: Jobb volt, amikor Senna és Prost mindenkit lekörözött?

Az 1997-es világbajnok borzalmas elképzelésnek tartja a fordított rajtrács ötletét, szerinte az már nem versenyzés lenne, hanem egy játék. Azt sem érti, miért sírja vissza mindenki Senna és Prost korát.

részletek

A Renault-nak nem kell a „negatív” Hülkenberg

A német pilóta pesszimista személyiség, ezért vált meg tőle a Renault – állítja a csapat igazgatója, aki hozzátette, nehéz 2020-as szezon vár rájuk, ezért olyan pilótára volt szükségük, aki motivált.

részletek

Prost: Mindig a fiatalokkal történik…

A Belga Nagydíj pilótaparádéja előtt beszélt először Anthoine Hubert szombati tragikus balesetéről a korábbi négyszeres F1-es világbajnok, aki a Renault akadémiájáról ismerte a francia pilótát.

részletek

Todt: Schumacher csak védekezett 1997-ben

A Ferrari korábbi csapatfőnöke egészen más megvilágításba helyezte Michael Schumacher és Jacques Villeneuve 1997-es, bajnokságot eldöntő ütközését. Úgy véli, nem volt aljasság, csak védekezés.

részletek

Igazgatói tisztségbe emelték Prostot a Renault-nál

Az eddigieknél formálisabb szerepet kapott a négyszeres világbajnok Alain Prost a francia istállónál: a Professzor az öttagú igazgatótanács egyik tagja lett, hogy ő is fentről segíthessen a csapatnak abban, hogy megszerezze a konstruktőri negyedik helyet.

részletek

Prost: Ezek okozzák Vettel problémáit

A Formula-1 négyszeres világbajnok legendája tudja, mi lehet a gond Sebastian Vettel fejében, ami a sorozatos baklövéseket okozza. Szerinte a jövője jár a fejében, nem a versenyzés.

részletek

F1-Archív: Bevezetik a halót

Dagad a kémbotrány, Raikkönent akarja a Renault, Schumacherék nyerik az F1 házi foci-vb-jét, eladhatja csapatát Alain Prost. Július 19. Formula-1-es híreiből válogattunk.

részletek

Prost: A Renault-motor már a legjobbak között

A csalódást keltő idénykezdet után a Renault úrrá lett a problémákon, a fejlesztések beváltak és a négyszeres világbajnok szerint immáron a mezőny egyik legjobb erőforrásává vált.

részletek

Nem álltak az élen, mégis futamot nyertek

Lewis Hamilton úgy nyert Kanadában, hogy nem ő haladt át elsőként a célvonalon. Korábban azonban olyan is előfordult, hogy valaki egy pillanatig sem állt az élen, mégis övé lett a győzelem.

részletek
Olvastad már?