DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Vergne a Formula-E-ben is balszerencsés

Nem hozott túl sok sikert Jean-Eric Vergne-nek 2014 vége: kikerült az F1 mezőnyéből, a Formula-E-ben pedig műszaki hiba fosztotta meg a lehetséges győzelemtől. Amit azonban tudott, megmutatott.

A Formula-1-es szezon csak november végén zárult le, Jean-Eric Vergne azonban hétvégén már újra versenygépben ült, az Andretti Autosport Formula-E-s masinájában Uruguayban – gyors lépése sokak szerint remek döntés volt pályafutása szempontjából, Vergne célja az Indycar sorozat, ahol az Andretti meghatározó istállónak számít.

A francia a pályán aztán élt a lehetőséggel, és az időmérőn pole-pozíciót szerzett. A versenyen is remekelt, és a vezető Sebastien Buemit üldözte, amikor csupán két körrel a leintés előtt a felfüggesztés hibája miatt ki kellett állnia.



„Nem voltak elvárásaim a hétvége előtt. Csak azért jöttem ide, hogy jól érezzem magam, és ez teljesült is. A hétvége tökéletes lett volna, ha nyerek, de valahogy a felfüggesztés eltörött, ez pedig sajnálatos. De ilyen a versenyzés. Nem találtam el egyetlen rázókövet sem, nem értem hozzá a falhoz, és hasonló. Azt hiszem, ezeknek a kocsiknak a felfüggesztése elég sérülékeny, úgy hallottam, meg fogják változtatni őket a következő versenyre” – mondta Vergne az Autosportnak.

A futam előtt a rajongók megszavazták Vergne-nek a FanBoostot, amely öt másodpercig 30 plusz kilowatt energiát jelent a három legnépszerűbb pilótának, ez azonban nem működött. Előnye a biztonsági autó pályára lépése miatt veszett el. „A FanBoost nem működött, sőt igazából lelassította a motort. Azt hiszem, sok időt veszítettem amiatt, hogy a biztonsági autó pont akkor jött ki, amikor én. Nem tudtam hajtani, ezért adtam Bueminek a pozíciót. De azt hiszem, fantasztikus teljesítmény volt, főleg a pole. Remek volt újra az élen lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: