DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Alguersuari tovább faragott a legjobb időn

A Formula-E mezőnye befejezte a felkészülést az időmérőre, ám a tengerpart közelsége miatt a pályára felhordott homok rendkívül megnehezíti a mezőny dolgát. A második edzésen Jaime Alguersuari volt a leggyorsabb.

A Virgin spanyol pilótája több mint hét tizeddel autózott jobb időt, mint Nicolas Prost az első gyakorláson, a pálya állapota tehát folyamatosan javul a Punta del Este városában kialakított ideiglenes vonalvezetésen. Sokszor halljuk a versenyzőket különféle sorozatokban panaszkodni a pályára felrakódó por miatt, ami csúszóssá, veszélyessé teszi a vezetést, de ezen a hétvégén ez talán minden korábbinál nagyobb problémát okoz. A pilóták ugyanis szó szerint néhány méterre száguldanak el a tengerpart, és a széles, homokos strand mellett, ettől a szennyeződéstől tehát aligha tudnak megszabadulni a nap során. Éppen emiatt rengeteg pályaelhagyás is történt az edzések során, ezúttal tehát a megszokottnál is könnyebb hibázni.

10801842_868174513222431_2389261795508938851_n



A mezőny dolgát emellett a magas kerékvetők is megnehezítették, és az Andretti csapat pilótájával, Matthew Brabhammel egy furcsa eset is történt, ugyanis az egyik rázókőre ráhajtva egy abból kiálló szög kilyukasztotta az autója padlólemezét. A csapatnak emiatt új pilótafülkét kell beépítenie az autóba, ami nem egy pár perc alatt elvégezhető feladat, és ezen múlik majd, hogy Brabham teljesítheti-e a mai versenyt. Ugyan mindenki két autóval rendelkezik, de a futam féltávjánál a lemerülő elektromos töltés miatt a pilótáknak át kell ugraniuk a másikba, így Brabhamnek is szüksége lesz két működőképes járgányra. A bajnoki pontverseny vezetőjének, Lucas di Grassinak pedig a felfüggesztése sérült meg az egyik kerékvetőn.

Az edzésen Alguersuari mögött Lucas di Grassi lett a második 145 ezredes lemaradással, míg mögöttük Stephane Sarrazinnak és Nicolas Prostnak már hat tizedre rúg a hátránya - ők ketten egyébként ezredre azonos idővel végezte. A rövid pálya miatt a forgalom is gondot okozott sokaknak. Jean-Eric Vergne nem tudta megismételni az első edzésen futott időeredményét, így most csak a 14. lett, míg Karun Chandhok például egyetlen gyorskört sem tudott teljesíteni úgy, hogy ne kellett volna elvennie a gázról a lábát valaki miatt.

Az időmérő magyar idő szerint 15 órakor kezdődik.

 

A második szabadedzés végeredménye:

EasyCapture1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: