Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 18. hétfő

Stewardok

Lágyszívű stewardok: Kvjat, Magnussen megúszta

Két vitás esetben vizsgálódtak a stewardok a szombati nap során. Kvjat a Q1-ben feltartotta Magnussent, akinek Ocon edzésen történt autótörésében volt szerepe. Végül egyetlen figyelmeztetést osztottak csak ki.

részletek

A Hungaroringen is szigor jön: Ezeket a kanyarokat tiltott kiszélesíteni

Az osztrák versenyhétvégéken számos köridőt vettek el a versenyzőktől, mert átlépték a pályahatárokat. A trend a Magyar Nagydíjon is folytatódik, három kanyart figyelnek.

részletek

Verstappen: Olyanok a felügyelők, mint a futballbírók

A Red Bull holland pilótája szerint a labdarúgásban is előfordul abból fakadó következetlenség, hogy más felfogásban vezetik a mérkőzéseket az egyes bírók – és ez az F1-ben sincs másként.

részletek

Kiakadt a bírói döntéseken Verstappen

Ez már nem kemény, hanem felelőtlen versenyzés: így jellemezte a Red Bull pilótája Charles Leclerc manőverét a rajt után. Nem érti, hogy nem büntethették az egyértelmű helyzetben a riválist – Vettel felmentésén úgyszintén fennakadt.

részletek

Hamilton: Az új generáció többet megengedhet magának

A Mercedes brit pilótája nem feltétlenül értett egyet a felügyelők azon döntésével, hogy Charles Leclerc védekező manőverei miatt fekete-fehér zászlóval figyelmeztették a monacóit időbüntetés helyett.

részletek

Kiábrándult a világbajnok, nem akar többet steward lenni

Zavarja Alan Jonest, hogy nem kritizálhatja az F1 irányát, ha az FIA alkalmazásában áll. Az ausztrál így sem tett lakatot a szájára, nem tetszik neki, hogy a versenyfelügyelők keze meg van kötve, és a műszaki hibákért a csapatot, nem a pilótát büntetné.

részletek

Szabályos volt Hamilton vizsgált szabálytalansága

A közvetítésben látható üzenet tanúsága szerint Lewis Hamiltont vizsgálták a futam során a biztonsági autó mögötti lassú haladásért. A stewardok arra jutottak, hogy Hamilton valójában nem szegte meg az előírásokat.

részletek

Brundle: Végre csatákat láttunk, nem bírói döntésekre vártunk

Az utóbbi időkben többek között azért kapta a legtöbb kritikát a Formula-1, mert túlszabályozottá vált, mindenért büntetést osztogatnak és nem lehet csatázni sem. Úgy fest, ez kezd megváltozni.

részletek

A Ferrari nem fellebbez, de egy módon még megkaphatja a győzelmet

Mattia Binotto közölte az FIA-val, hogy a Ferrari nem nyújt be fellebbezést a kanadai büntetés miatt – ugyanakkor a csapatnak rendelkezésére áll egy alternatíva, amely következtében felülvizsgálhatják az ítéletet.

részletek

Ross Brawn a stewardok pártján áll

A versenybíráknak sosincs szándékukban befolyásolni egy versenyt, jelentette ki az F1-es főnök, aki egy fociban megfigyelhető vitához hasonlította a jelenlegi helyzetet.

részletek

Marko: Verstappent nem szereti a versenybíróság

A Red Bull főtanácsadója szerint holland pilótájával szemben sokkal keményebben lép fel minden versenybíró, mint mással szemben, Hamiltont pedig laudás sisakja miatt nem büntették meg.

részletek

Versenybírói munkával büntethetik Verstappent

Az Oconnal való összetűzés miatt a Red Bull pilótáját kétnapi közmunkára ítélte az FIA. A szövetség első embere, Jean Todt arról beszélt, milyen formában töltheti le ezt a holland.

részletek
Olvastad már?