Steward
Balogh Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 20. kedd

Stewardok

Brundle: Végre csatákat láttunk, nem bírói döntésekre vártunk

Az utóbbi időkben többek között azért kapta a legtöbb kritikát a Formula-1, mert túlszabályozottá vált, mindenért büntetést osztogatnak és nem lehet csatázni sem. Úgy fest, ez kezd megváltozni.

részletek

A Ferrari nem fellebbez, de egy módon még megkaphatja a győzelmet

Mattia Binotto közölte az FIA-val, hogy a Ferrari nem nyújt be fellebbezést a kanadai büntetés miatt – ugyanakkor a csapatnak rendelkezésére áll egy alternatíva, amely következtében felülvizsgálhatják az ítéletet.

részletek

Ross Brawn a stewardok pártján áll

A versenybíráknak sosincs szándékukban befolyásolni egy versenyt, jelentette ki az F1-es főnök, aki egy fociban megfigyelhető vitához hasonlította a jelenlegi helyzetet.

részletek

Marko: Verstappent nem szereti a versenybíróság

A Red Bull főtanácsadója szerint holland pilótájával szemben sokkal keményebben lép fel minden versenybíró, mint mással szemben, Hamiltont pedig laudás sisakja miatt nem büntették meg.

részletek

Versenybírói munkával büntethetik Verstappent

Az Oconnal való összetűzés miatt a Red Bull pilótáját kétnapi közmunkára ítélte az FIA. A szövetség első embere, Jean Todt arról beszélt, milyen formában töltheti le ezt a holland.

részletek

A stewardok egyre rosszabbul döntenek – kiakadt a Haas

Sorban a második versenyen büntették Romain Grosjeant, a Haas szerint méltánytalanul: a csapatfőnökből kitört, hogy a stewardok döntései nemhogy következetesebbek lennének, csak egyre rosszabbak.

részletek

Raikkönen szerint sosem lesz következetesség

A Ferrari finn pilótája úgy véli, csak álom marad, hogy a versenybíróság mindig tökéletesen következetes döntéseket hoz, akkor is, ha mindig ugyanazok a bírók működnének közre.

részletek

Verstappen: Egy idióta steward mindig ellenem dönt

Az USA Nagydíjon szerzett dobogójától megfosztott holland szerint az egyik versenybíra kipécézte őt. Szerinte az F1-ben nincsen logika, a nézők szeme előtt járatják le a sportot – apja úgyszintén kiborult Austinban.

részletek

Az egyik steward: „Nem akartuk a bajnokságot befolyásolni”

Megszólalt az egyik bakui versenybíra Sebastian Vettel büntetéséről: a kizárás vagy eltiltás eszköze is a kezükben volt, de figyelembe vették a bajnoki pontállást az ítélet kiszabásakor.

részletek

„Ne Alonso vagy Vettel hozza a szabályokat”

Túl nagy a topversenyzők hatása a szabályformálásban, őket pedig mindig saját érdekeik vezérlik – hagyná versenyezni és hibázni a pilótákat a stewardok testületének ex-F1-es tagja.

részletek

Így válnának következetesebbé a felügyelők

Az F1-es versenyhétvégéken dolgozó bírák munkáját gyakran éri az a kritika, hogy hasonló helyzeteket egyszer így, egyszer úgy ítélnek meg – ezt szeretnék kiküszöbölni a jövőben a stewardok.

részletek

Változik a versenyirányítás hatásköre a MotoGP-ben

Vito Ippolito, a Nemzetközi Motoros Szövetség elnöke megerősítette, hogy a Grand Prix Commission csütörtöki döntése értelmében immár nem a versenyirányítás lesz a felelős a büntetések kiszabásáért, hanem egy külön erre a célra felállított versenyfelügyelői bizottság.

részletek
Olvastad már?