Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 14. hétfő

Stewardok

Hamilton: Az új generáció többet megengedhet magának

A Mercedes brit pilótája nem feltétlenül értett egyet a felügyelők azon döntésével, hogy Charles Leclerc védekező manőverei miatt fekete-fehér zászlóval figyelmeztették a monacóit időbüntetés helyett.

részletek

Kiábrándult a világbajnok, nem akar többet steward lenni

Zavarja Alan Jonest, hogy nem kritizálhatja az F1 irányát, ha az FIA alkalmazásában áll. Az ausztrál így sem tett lakatot a szájára, nem tetszik neki, hogy a versenyfelügyelők keze meg van kötve, és a műszaki hibákért a csapatot, nem a pilótát büntetné.

részletek

Szabályos volt Hamilton vizsgált szabálytalansága

A közvetítésben látható üzenet tanúsága szerint Lewis Hamiltont vizsgálták a futam során a biztonsági autó mögötti lassú haladásért. A stewardok arra jutottak, hogy Hamilton valójában nem szegte meg az előírásokat.

részletek

Brundle: Végre csatákat láttunk, nem bírói döntésekre vártunk

Az utóbbi időkben többek között azért kapta a legtöbb kritikát a Formula-1, mert túlszabályozottá vált, mindenért büntetést osztogatnak és nem lehet csatázni sem. Úgy fest, ez kezd megváltozni.

részletek

A Ferrari nem fellebbez, de egy módon még megkaphatja a győzelmet

Mattia Binotto közölte az FIA-val, hogy a Ferrari nem nyújt be fellebbezést a kanadai büntetés miatt – ugyanakkor a csapatnak rendelkezésére áll egy alternatíva, amely következtében felülvizsgálhatják az ítéletet.

részletek

Ross Brawn a stewardok pártján áll

A versenybíráknak sosincs szándékukban befolyásolni egy versenyt, jelentette ki az F1-es főnök, aki egy fociban megfigyelhető vitához hasonlította a jelenlegi helyzetet.

részletek

Marko: Verstappent nem szereti a versenybíróság

A Red Bull főtanácsadója szerint holland pilótájával szemben sokkal keményebben lép fel minden versenybíró, mint mással szemben, Hamiltont pedig laudás sisakja miatt nem büntették meg.

részletek

Versenybírói munkával büntethetik Verstappent

Az Oconnal való összetűzés miatt a Red Bull pilótáját kétnapi közmunkára ítélte az FIA. A szövetség első embere, Jean Todt arról beszélt, milyen formában töltheti le ezt a holland.

részletek

A stewardok egyre rosszabbul döntenek – kiakadt a Haas

Sorban a második versenyen büntették Romain Grosjeant, a Haas szerint méltánytalanul: a csapatfőnökből kitört, hogy a stewardok döntései nemhogy következetesebbek lennének, csak egyre rosszabbak.

részletek

Raikkönen szerint sosem lesz következetesség

A Ferrari finn pilótája úgy véli, csak álom marad, hogy a versenybíróság mindig tökéletesen következetes döntéseket hoz, akkor is, ha mindig ugyanazok a bírók működnének közre.

részletek

Verstappen: Egy idióta steward mindig ellenem dönt

Az USA Nagydíjon szerzett dobogójától megfosztott holland szerint az egyik versenybíra kipécézte őt. Szerinte az F1-ben nincsen logika, a nézők szeme előtt járatják le a sportot – apja úgyszintén kiborult Austinban.

részletek

Az egyik steward: „Nem akartuk a bajnokságot befolyásolni”

Megszólalt az egyik bakui versenybíra Sebastian Vettel büntetéséről: a kizárás vagy eltiltás eszköze is a kezükben volt, de figyelembe vették a bajnoki pontállást az ítélet kiszabásakor.

részletek
Olvastad már?