Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. szeptember 27. kedd

Stewardok

Három ügyben is berendelték a stewardok Sainzt

A spanyol Russell-lel ütközött, veszélyesen tért vissza a pályára, ráadásul a szabadedzésen szabálytalan próbarajtja is volt. Ő maga az első esetről nyilatkozott: példát statuálna a brit ellenféllel.

részletek

Ilyen büntetést kaphatott volna Verstappen

A stewardként tevékenykedő Emanuelle Pirro elmagyarázta, mi is történt Lewis Hamilton pályaelhagyásainál és Max Verstappen előzésénél, ahogy azt is elárulta, milyen büntetést róhattak volna ki a hollandra, ha nem adja vissza a helyét.

részletek

„Nem örült, de Lewis elfogadta a büntetést”

Érdekes részleteket osztott meg a tavalyi Olasz Nagydíj kapcsán az F1-es steward, Garry Conelly, aki elárulta, milyen párbeszédet folytattak a Mercedes szankcionált brit versenyzőjével.

részletek

Verstappen-Stroll: Nincs büntetés

Döntöttek a versenyfelügyelők, és felmentették a második edzés balesetének mindkét érintettjét. A két pilóta elismerte, félreértették egymást – egyikük sem hibáztatható nagyobb mértékben a másiknál.

részletek

Lágyszívű stewardok: Kvjat, Magnussen megúszta

Két vitás esetben vizsgálódtak a stewardok a szombati nap során. Kvjat a Q1-ben feltartotta Magnussent, akinek Ocon edzésen történt autótörésében volt szerepe. Végül egyetlen figyelmeztetést osztottak csak ki.

részletek

A Hungaroringen is szigor jön: Ezeket a kanyarokat tiltott kiszélesíteni

Az osztrák versenyhétvégéken számos köridőt vettek el a versenyzőktől, mert átlépték a pályahatárokat. A trend a Magyar Nagydíjon is folytatódik, három kanyart figyelnek.

részletek

Verstappen: Olyanok a felügyelők, mint a futballbírók

A Red Bull holland pilótája szerint a labdarúgásban is előfordul abból fakadó következetlenség, hogy más felfogásban vezetik a mérkőzéseket az egyes bírók – és ez az F1-ben sincs másként.

részletek

Kiakadt a bírói döntéseken Verstappen

Ez már nem kemény, hanem felelőtlen versenyzés: így jellemezte a Red Bull pilótája Charles Leclerc manőverét a rajt után. Nem érti, hogy nem büntethették az egyértelmű helyzetben a riválist – Vettel felmentésén úgyszintén fennakadt.

részletek

Hamilton: Az új generáció többet megengedhet magának

A Mercedes brit pilótája nem feltétlenül értett egyet a felügyelők azon döntésével, hogy Charles Leclerc védekező manőverei miatt fekete-fehér zászlóval figyelmeztették a monacóit időbüntetés helyett.

részletek

Kiábrándult a világbajnok, nem akar többet steward lenni

Zavarja Alan Jonest, hogy nem kritizálhatja az F1 irányát, ha az FIA alkalmazásában áll. Az ausztrál így sem tett lakatot a szájára, nem tetszik neki, hogy a versenyfelügyelők keze meg van kötve, és a műszaki hibákért a csapatot, nem a pilótát büntetné.

részletek

Szabályos volt Hamilton vizsgált szabálytalansága

A közvetítésben látható üzenet tanúsága szerint Lewis Hamiltont vizsgálták a futam során a biztonsági autó mögötti lassú haladásért. A stewardok arra jutottak, hogy Hamilton valójában nem szegte meg az előírásokat.

részletek

Brundle: Végre csatákat láttunk, nem bírói döntésekre vártunk

Az utóbbi időkben többek között azért kapta a legtöbb kritikát a Formula-1, mert túlszabályozottá vált, mindenért büntetést osztogatnak és nem lehet csatázni sem. Úgy fest, ez kezd megváltozni.

részletek