Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 25. kedd

Roborace

Magyarországon is versenyezni fog a Roborace

Az önvezető versenyautók pár hónapja titkolózásba burkolózott sorozata most előhozakodott néhány fontos bejelentéssel: a napokban megrendezték az első, versenynek minősülő eseményüket, hamarosan pedig hozzánk is ellátogatnak.

részletek

Négy autóval indulhat a Roborace kísérleti szezonja

Nagy zsúfoltság valószínleg nem lesz a rajtrácson, viszont még nem is első évadnak, csupán egy szoftver próbaverziójának kell majd tekintenünk a Roborace idén tavasztól induló versenyeit. Lucas di Grassiból húztunk ki néhány új információt.

részletek

Az F1-en is parádézna a Roborace

A Formula-1-ben is szívesen bemutatózna az önvezető versenyautókat felvonultató Roborace, amely jövőre egy meglehetősen szokatlan formátummal debütál a nagyközönség előtt.

részletek

A cél, hogy az önvezető autó legyőzze Hamiltont és Vettelt

Már csak 6 százalékkal marad el az önvezető versenyautó sebessége a hivatásos autóversenyzőkétől, így Lucas di Grassi bizakodó a Roborace fejlődését illetően, ami őrült ötletek megvalósítását is lehetővé teszi majd.

részletek

Michelisz nem tart attól, hogy a robotautók elveszik az állását

El tudnánk képzelni Michelisz Norbertet úgy, hogy egy versenyhelyszínen a bokszban ülve irányítja a pályán köröző autóját? Ő maga már ilyen jelenetet vizionált, amikor az autósport jövőjét próbálta elképzelni.

részletek

Forradalmi terv: A robotautó együtt versenyezne a robotmotorral

Hogy ember által vezetett versenyautók és versenymotorok egyszerre, egymás ellen csatázzanak, az alighanem örök utópia marad, de az önjáró technológia világában erre akár hamarosan sor is kerülhet.

részletek

Di Grassi: Értelmetlen dolgokon vitázik az F1

Szükségtelen olyan kérdéseken vívódni, mint hogy hány centis legyen egy vezetőszárny, a motorsportnak ennél láthatóbb és maradandóbb tekintetben kellene megújulnia – mondja lapunknak az egész sportágat a szívén viselő Lucas di Grassi.

részletek

Di Grassi szívesen lenne az FIA elnöke

A 30-as éveikben járó aktív autóversenyzők a legritkább esetben jelentkeznek be a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki posztjáért, a Formula-E-ben címvédő Lucas di Grassi azonban elismerten politikai pályafutásra vágyik.

részletek

Exkluzív: Hétvégén indul a robotautók „versenye”

Elég nagy volt előbb a zűrzavar, aztán a csend, majd pedig a bizonytalanság az önjáró versenyautók sorozata, a Roborace körül, ám Lucas di Grassi Hongkongban a Formula.hu-nak nyilatkozva letisztázta, hogy mit is várhatunk a forradalmi szériától – már most szombaton!

részletek

Komoly kritika az F1-nek: Ez így már nem is sport

Amit az előző évtizedben még rendületlenül hajszolt a Formula-1, az ma veszélybe sodorhatja az egész bajnokságot. A jövő technológiáit hirdető Lucas di Grassi szerint amíg Fernando Alonso a mezőny végén kullog, addig az F1 saját magából csinál bohócot.

részletek

Két másodperccel gyorsabb a robotautó az embernél

Ha minden a tervek szerint alakul, már az idei naptári évben szemtanúi lehetünk az önjáró autók első versenyének. Kizárólag a technikától várni az izgalmakat nagy kockázat, de van, ami már biztos.

részletek

Önvezető autók jöhetnek az F1-ben

A száguldó cirkusz a Formula-E által kikövezett úton haladhat tovább a jövőben, legalábbis az FIA technikai részlegét irányító Marcin Budkowski szerint.

részletek
Olvastad már?