Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 20. csütörtök

Rins

Bagnaia vezetésével zárult a péntek Mugellóban

A ducatis olasz bizonyult a leggyorsabbnak az Olasz GP második edzésén, de mögötte egy-egy Suzuki és Yamaha következett Rins és Morbidelli révén. Zarco, Mir és Marquez is tízen kívül egyelőre.

részletek

Megoldotta-e vagy sem a gondjait a Yamaha?

Quartararo két győzelme után előrelépésről beszél, Vinales viszont aggódik. Bagnaia a szombati körtörlést hibáztatja, Mir örül a dobogónak, Marquez újra MotoGP-versenyzőnek érezte magát – így értékeltek a portimaói főszereplők.

részletek

Quartararo fölényesen nyert és az élre állt

Bár sokáig szorongatta őt Rins, a suzukis bukása után magabiztos győzelmet aratott Portimaóban a Yamaha franciája. Bagnaia és Mir még a dobogón, Marquez hetedik hellyel tért vissza.

részletek

Marquez kis híján behúzta az első edzést

Mindössze két és fél tizedmásodperces hátránnyal a harmadik helyen zárta a Portugál GP nedves foltokkal tarkított aszfalton rendezett nyitó tréningjét a hondás. Vinales kezdett végül a leggyorsabban.

részletek

Quartararo a hajrában robbantott Dohában

Hiába vezetett szinte végig a pole-ból induló Jorge Martin, ismét Yamaha-győzelem született Katarban, csak ezúttal a gyári csapat új szerzeménye révén. Két pramacos a dobogón, Miller és Mir ütközött.

részletek

Espargaro nyitotta az élen a dohai hétvégét

Az apriliás érte el a legjobb köridőt a második katari forduló első edzésén, megelőzve a suzukis Alex Rinst és a vb-éllovas Maverick Vinalest. Franco Morbidelli alatt kétszer is füstölt a Yamaha.

részletek

Utolsóként a címvédő Suzuki is leleplezte motorját

A katari teszt első igazi napjának délelőttjén mutatkozott be a tavalyi világbajnok alakulat: Joan Mir és Alex Rins versenygépének festése az előző évit idézi, kiegészülve egy új szponzorral.

részletek

Rins: Senki sem tudja, mi a helyzet Marquezzel

Többek között a karcsonttöréséből gyógyulgató nyolcszoros világbajnokról is beszélt a Suzuki spanyolja, akinek idén fő célja a vb-cím, ebben pedig saját címvédő csapattársára tekint fő ellenfélként.

részletek

Facebook-üzenet vezetett Brivio suzukis kinevezéséhez

A „kékektől” az Alpine F1-es projektje miatt távozó csapatmenedzser felidézte, hogyan is került a japán gyártóhoz, de arról is beszélt, miért választották anno Jorge Lorenzo helyett Joan Mirt.

részletek

Morbidelli a pole-ban, Mir csak a 12.

A Petronas SRT olasz versenyzője szerezte meg a rajtelsőséget a Valenciai Nagydíjon, megelőzve Jack Millert és Takaaki Nakagamit. A vb-éllovas suzukis csak a negyedik sorban – de fő üldözője is.

részletek

Morbidelli nagy előnnyel hangolt az időmérőre

A Petronas SRT olasz motorosa bizonyult a leggyorsabbnak a harmadik valenciai edzésen, ahol a vb-éllovas Joan Mir a hajrában vívta ki az automatikus Q2-es szereplés jogát – ellentétben fő üldözőivel.

részletek

Mir nem aggódott a nyeretlenség miatt, Rins nem adja fel

Már délelőtt érezte a vb-éllovas suzukis, hogy ez lehet az a nap, amikor végre megszerzi első MotoGP-s győzelmét, miközben csapattársa a nagy hátránya ellenére sem mondott még le a címről.

részletek