DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Motor

Bejelentés: Rins hosszabbított a Yamahával

A hangvillások bejelentették, hogy újabb két évre aláírtak a többszörös futamgyőztes spanyollal, így 2026-ig ő marad Fabio Quartararo csapattársa a MotoGP-ben.

Újabb hely kelt el a MotoGP 2025-ös rajtrácsán a nyári szünetet követő első futam, a Brit Nagydíj csütörtöki médianapján: a Yamaha bejelentette, hogy a várakozásoknak megfelelően két évvel meghosszabbították Alex Rins szerződését.

Rins az idei szezonra csatlakozott a hangvillásokhoz: miután a Suzuki váratlanul kiszállt 2022 végén a MotoGP-ben, az LCR Hondához igazolt, ám egy szenvedéssel és sérüléssel teli idény után a rivális japán márka gyári csapatánál kötött ki.

motogp-rins-yamaha



A Yamaha küszködése miatt egyelőre nem váltotta meg a világot a spanyol 2024-ben, eddigi legjobb eredménye két 13. helyezés az M1-es nyergében, összetettben pedig mindössze a 21. pozíciót foglalja el – igaz, a Német GP-t sérülés miatt kihagyta, most Silverstone-ban tér vissza.

A hangvillások bejelentése azt jelenti, hogy változatlan felállással vágak neki a 2025-ös és a 2026-os idényeknek, hiszen Fabio Quartararóval már korábban hosszabbítottak.

Viszont még két hely kiadó a Yamaha berkein belül, hiszen a Pramac Racing jövőre már nem a Ducati, hanem az ő kiemelt szatellit partnerük lesz: a sajtóértesülések szerint az egyik motorra Miugel Oliveira, míg a másikra egy Moto2-ből érkező újonc (név szerint Alonso Lopezt és Sergio Garciát emlegették) az esélyes.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: