Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 8. szombat

Q1

Újabb hihetetlen Ferrari-hiba, Leclerc nem is érti Q1-es kiesését

A Ferrari legnagyobb ellensége maga a Ferrari. A harmadik szabadedzést megnyerő Charles Leclerc a Q1-ből sem jutott tovább, ezt egyértelműen csapata hatalmas stratégiai baklövésének köszönheti.

részletek

A Red Bullnak köszönhette a kiesést Gasly

Komoly stratégiai hibát követett el Pierre Gaslynál a Red Bull, hogy nem küldte még egyszer pályára az időmérő első szakaszában. A francia kizuhant a Q1-ben, de így is nagyon optimista lehet.

részletek

Mexikó elátkozott pálya a Haasnak

Hiába az idei kitűnően sikerült versenyautó, Mexikóban egyszerűen nem akar összejönni a Haasnak. Zsinórban a harmadik évben is kihullottak már a Q1-ben, értetlenül vakarják a fejüket a csapatnál.

részletek

Verstappen rajtavesztett a kockáztatáson

Max Verstappen számára nem tartott sokáig a szombati időmérő edzés, mert autója meghibásodott, idén már sokadszor. Igaz, Austinban ezúttal nem a motorral adódott probléma.

részletek

Verstappen attól fél, edzés lesz az időmérőből is

Max Verstappen úgy véli, nem kellene hozzányúlni az időmérő jelenlegi lebonyolítási rendszeréhez. A holland szerint ha egy extra szakaszt is betesznek, amit Q4 néven terveznek is, az egész időmérő egy újabb szabadedzéssé silányulhat.

részletek

A McLaren feláldozta az évet 2019-ért

Nagyjából sejthető volt korábban is, de a McLaren sportigazgatója elismerte, hogy látványos formaromlásuk hátterében az áll, hogy minden erejükkel a 2019-es versenyautóra összpontosítanak.

részletek

Vandoorne: A McLaren egy kezdő csapatnak tűnik

A 2018-as szezon után nem lesz maradása Stoffel Vandoorne-nak Wokingban, ám úgy véli, jelenleg az istálló helyzete szörnyű, olyan képet fest magáról, mint valami újonc gárda.

részletek

Szirotkin: Ezt az autót vezetni harc a túlélésért

Fennállása legpocsékabb időmérő edzésén van túl a Williams istálló, pilótáik hatalmas hátránnyal teljesen utolsóként végeztek. Ha hátrányukat lefelezik, akkor is kiestek volna a Q1-ben.

részletek

Leclerc nem érti az időmérős gyengélkedést

Elméletileg a monzai aszfaltcsík kedvező kellene, hogy legyen a Sauber versenyautói számára, mégis mindkét pilóta kihullott a Q1-ben. A fiatal monacói értetlenül áll a gyenge teljesítmény előtt.

részletek

A McLarennek fogalma sincs, mi a baj

Még a tavalyinál is nagyobb gondban vannak a wokingiak. Eddig lehetett a gyenge motorra fogni, most viszont elképesztő mélyponton az istálló, a legnagyobb gond, hogy nem is értik, mi a probléma.

részletek

Alonso: Csodálatos elöl látni a McLarent

Igaz, nem számított sokat, de Fernando Alonso nagyon örül, hogy a Q1-et meg tudta nyerni egy zseniális döntésnek köszönhetően. A spanyol a szurkolókon is látta, hogy örülnek a csekély sikernek.

részletek

Fordulat: Ausztráliától újul meg a Q1 és Q2?

Megérkezett az új F1-es időmérős tervezet legújabb variációja: Bernie Ecclestone maga kezeskedett afelől, hogy már a szezonnyitón be tudják vezetni a kieséses rendszert – egy „kis” módosítással.

részletek
Olvastad már?