DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc nem érti az időmérős gyengélkedést

Elméletileg a monzai aszfaltcsík kedvező kellene, hogy legyen a Sauber versenyautói számára, mégis mindkét pilóta kihullott a Q1-ben. A fiatal monacói értetlenül áll a gyenge teljesítmény előtt.

Charles Leclerc idén már több ízben is a legjobb tízen belül kvalifikálta magát az egyre erősebbnek mutatkozó Sauber-Ferrarival. Az utóbbi helyszíneken nem volt szerencséje, az elmúlt négy nagydíjon ugyanis egy tizenötödik helyezés és három kiesés jutott neki osztályrészül, általában nem a saját hibájából.

Most sem nevezhetjük a szerencse fiának, a Q1 végén úgy esett ki a tizenhetedik idővel, hogy két ezredmásodperc(!) választotta el a továbbjutó Romain Grosjeantól. Az újonc viszont leginkább azt nem érti, hogy miért esett vissza ennyire a Sauber teljesítménye szombat délutánra, miközben pénteken még a legjobb tízbe is befért.

Monza elvileg fekszik a Saubernek, de az időmérőn valami nagyon nem stimmelt


„Egy biztos, abszolút senki nem volt előttem, hogy bármilyen szélárnyékot kapjak. De ez nem magyarázat a szombati, nagyon gyenge teljesítményünkre. Mélyen meg kell vizsgálni, mit rontottunk el. Valami gond volt, az biztos” – nyilatkozta Charles Leclerc a balul sikerült kvalifikáció után.

„Monza olyan pálya, ahol erősnek kellene, hogy legyünk, ahogy az FP2-ben és az FP3-ban is megmutattuk. Ehhez képest már a Q1-ben kihullottunk, ráadásul meglátásom szerint nagyon jó kört teljesítettem, elégedett voltam a kör végén.”

„Valószínűleg látták a TV-ben a vezetői hibámat, de az már a második gyorskörömön történt, ahol a gumim a végét járta, így nem is igazán befolyásolta a teljesítményem. Az első kör remekül sikerült, ezek után nagy kár, hogy már a Q1-ben kiestem. Az egyenesben a leglassabbak voltunk, ami nem normális, mert általában a leggyorsabbak között vagyunk. Valami nem volt rendben, mindent ellenőriznünk kell, mi romlott el” – tette hozzá Charles Leclerc, aki legutóbb, Belgiumban a halónak köszönhetően menekült meg egy súlyos fejsérüléstől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: