DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 26. hétfő

Pilóta

Mitől olyan impozáns a pilóták megjelenése? 5 dolog, amit elleshetünk tőlük

A Forma-1 nem csak a versenyzésről szól: a pályán kívüli élet, a médiaesemények és a hivatalos megjelenések mind-mind olyan elemek, amelyek kulcsszerepet játszanak a sportág népszerűségében, és így a versenyzők életében. A nagy nemzetközi figyelem miatt talán nem meglepő, hogy a Forma-1-es pilóták megjelenése szinte mindig kifinomult, karizmatikus és kifogástalan. De mégis miben áll a titkuk? Milyen gyakorlatokat, szokásokat érdemes átvenni tőlük?

részletek

Podcast: Kikből áll egy F1-es pilóta stábja?

A harcostárs, a szaki, a muszklitudor, a nagytestvér, az árnyék és Mr. Magasvérnyomás. Ők kísérik a pilótákat hétről hétre, s mindent megtesznek, hogy a legjobbját nyújtsa. De kiket rejtenek e nevek?

részletek

Mercedes-tanácsadó: Jó, hogy Russell nem nyert Bahreinben

Szívszorító volt, hogy a csapat hibája miatt nem nyerhette meg beugróként George Russell rögtön az első Mercedesnél teljesített versenyét. Furcsán hangzik, de van, aki még örül is ennek a gárdánál.

részletek

Gaslyt nem akarja a Red Bull?

Ismét kiválóan versenyez az AlphaTauri volánjánál Pierre Gasly, ám úgy érzi, az anyacsapat egyáltalán nem gondolkodik benne e pillanatban. Szerencséjére, jelenlegi istállója viszont nagyon is.

részletek

Tost: Gasly az egész mezőny egyik legjobb pilótája

Úgy tűnik, a Red Bull nemigen számol Pierre Gaslyvel, az AlphaTauri csapatfőnöke azonban összeteszi a két kezét, hogy maradjon náluk a futamgyőztes francia, annyira nagyra tartja.

részletek

McLaren-főnök: Schumacherből toppilóta lehet

Michael Schumacher és a McLarenek egykor éveken át késhegyre menő csatákat vívtak. A wokingi istálló vezére figyeli a legenda fiát és úgy véli, minden megvan benne, ami egy nagy bajnokhoz kell.

részletek

Maldonado: Rosszul döntött a Renault, hogy nem engem választott

A venezuelai versenyző 2012-ben egészen szépeket villantott, de alapvetően inkább ütközéseiről maradt híres. Mégis úgy gondolja, a francia gyári istállónak őt kellett volna választania pilótának.

részletek

Száguldás a stressz elől

Az élsport mindig is rendkívüli mennyiségű stresszt hordozott magában. A legjobbak egészen kicsit koruktól készülnek elhivatottan, fáradtságot nem ismerve a sportágukon belül, a megfelelési- és teljesítménykényszer pedig egyre csak nő. Nem kivételek ez alól a száguldó cirkusz pilótai sem.

részletek

A Mercedes bezárta az ajtót Russell előtt

Bottas második félévi, újabb botladozása nyomán több szakértő is megkérdőjelezte a finn jövő évi szerződését a Mercedesnél. A csapatfőnök azonban kimondta, hogy Russell nem jöhet a helyére.

részletek

Többen is rommá verik a csapattársukat az időmérőkön

Egyértelműen kirajzolódik a csapattársak közötti erőviszony a kvalifikációs párharcokból. Az élcsapatoknál mindenhol egyértelmű a helyzet, csak három istállónál szoros a belső csata.

részletek

Podcast: 10 pilóta, aki 2021-ben már F1-es lehet

A vírushelyzet miatt a szokottnál jóval nagyobb az esély beugró versenyzők feltűnésére a rajtrácson, éppen ezért sorra vettük azokat a pilótákat, akik akár már idén debütálhatnak az F1-ben, 2021-ben pedig állandó szerződést kaphatnak.

részletek

Marko: Minket másolt a Ferrari és a Mercedes

Amennyiben az autósportban egy ötlet sikeres, biztosra vehetjük, hogy a többi csapat rövid időn belül lemásolja. A Red Bull főtanácsadója szerint a juniorpilóták miattuk sikeresek a riválisoknál is.

részletek