DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Többen is rommá verik a csapattársukat az időmérőkön

Egyértelműen kirajzolódik a csapattársak közötti erőviszony a kvalifikációs párharcokból. Az élcsapatoknál mindenhol egyértelmű a helyzet, csak három istállónál szoros a belső csata.

A Formula-1-ben idén mindhárom élcsapatnál egyértelmű, hogy ki az első és ki a második számú pilóta, bár valójában ezt teljes egészében csak a Red Bullnál ismerik be, hogy Max Verstappenre épül a gárda, mindig mellé keresnek második számút, aki jelenleg Alexander Albon.

A Ferrarinál teljes egészében elbillent a mérleg nyelve Charles Leclerc irányába, Mugellóban is jelentősen jobban teljesített a kvalifikáción, mint a vörösöknél már partvonalra kerülő Sebastian Vettel. A Scuderiánál és a Mercedesnél is 7-2 az állás Leclerc, illetve Lewis Hamilton javára. Két pilóta lőlapja hibátlan, Max Verstappen 9-0-ra áll Albon ellen, illetve George Russell folytatja tavaly megkezdett fantasztikus sorozatát a Williamsnél, a brit pilóta másfél szezon alatt sem kapott még ki soha időmérőn aktuális csapattársától.

Három kivétellel minden csapatnál komoly a kontraszt az időmérős teljesítmények között


A McLarennél szoros a csatározás, Sainz 5-4-re vezet Norris ellen, ahogy Kimi Raikkönen is így áll Antonio Giovinazzival szemben. A Haasnál döntetlen az állás. A Renault-nál Daniel Ricciardo némi meglepetésre eddig lemossa Esteban Ocont, ahogy az Alpha Taurinál is erősen dominál Pierre Gasly, bár Mugellóban éppen, nem kis meglepetésre már a Q1-ben kiesett a legutóbbi futamgyőztes.

A csapaton belüli párharcok állása:

Mercedes: Hamilton - Bottas  - 7 - 2
Ferrari: Leclerc - Vettel - 7 - 2
Red Bull Racing: Verstappen - Albon - 9 - 0
McLaren: Sainz - Norris - 5 - 4
Renault: Ricciardo - Ocon - 8 - 1
AlphaTauri: Gasly - Kvyat - 7 - 2
Racing Point: Perez - Stroll - 5 - 2
Alfa Romeo: Raikkonen - Giovinazzi - 5 - 4
Haas: Magnussen - Grosjean  - 4 - 4
Williams: Russell - Latifi - 9 - 0

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: