DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Csodaszámba menő ötödik helyezés Leclerc-től

A Ferrari 1000. versenyhétvégéjén nem kellemes kimondani, hogy mekkora pozitívum egy ötödik hely a vörösöktől. Pedig ez történt, Charles Leclerc elégedett az autóval, de egy kis szerencse is kellett.

2020 a szenvedés éve a Scuderia számára és egyáltalán nem is tűnik úgy, hogy ezen a krízisen még az idei évadban sikerülne túllendülni. A rendkívül arcpirító monzai fiaskó után (ahol is kettős kieséssel, nulla ponttal zárt a Leclerc-Vettel duó) most Mugellóban, hazai közönség előtt felcsillant a remény a javításra.

Vettel ezúttal is gyengén szerepelt, a 14. rajtkocka azt jelzi, hogy a négyszeres világbajnok képtelen megbarátkozni az idei, rosszul sikerült konstrukcióval, ráadásul úgy tűnik, hogy lélekben talán félig már az Aston Martinnál jár. A fiatal monacói azonban nagyot ment az időmérőn és a harmadik sorba kvalifikálta magát.

Furcsa, hogy egy ötödik helynek így kell örülni egy Ferrari-pilótának, de jelenleg ez a valóság


„Ötödik lettem, szerintem ez messze a legjobb, amire ma képesek lehettünk a jelenlegi autóval. Ezért nagyon örülök ennek a rajtpozíciónak. Nekem még szerencsére pont sikerült átmennem szabadon a pálya azon szakaszán, ahol később sárga jelzés lépett életbe, én nem is tudtam, hogy később sárgáztak, korábban értem oda, mint ahogy megtörtént volna” – ecsetelte véleményét az ötödik rajthelyet megkaparintó Chares Leclerc.

„Monzában nagyon szenvedtünk, képtelenek voltunk megtalálni az autó megfelelő egyensúlyát, most viszont sikerült és igen jó érzés vezetni az autót. Pont az időmérőre sikerült olyan beállításokat találnunk, ahol a Ferrari egyensúlya a legjobb lett. Meglátjuk, mi sül ki ebből a versenyen holnap” – tekintett előre a kétszeres futamgyőztes monacói.

Leclerc szerencsésnek is mondhatja magát, mert Esteban Ocon megperdülő Renault-ja miatt mögötte már sárga jelzés lépett érvénybe a pályán és ez számos pilóta utolsó gyorskörét tönkretette. A Racing Pointok például nyers tempóban gyorsabbnak tűntek, mint a Ferrari.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: