DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Stroll Vettel után Newey-t is megszerezné

Bár a körülmények továbbra is vitatottak, de a Racing Point idén a Mercedes másolásával nagyot ugrott előre a rajtrácson. Jövőre meglesz Sebatian Vettel, a főnök pedig most Adrian Neweyt akarja?

A jövőre már Aston Martin néven induló Racing Pointtal egyre inkább számolnia kell a Formula-1-es mezőnynek. Már idén is folyamatosan ott ólálkodnak a dobogós helyek környékén, jövőre pedig még nagyobb célokat tűzhet ki a rózsaszín istálló. Az első lépést már korábban megtették Strollék, amikor a négyszeres bajnok Sebastian Vettelt leszerződtették a jövő évtől. 

Olasz sajtóhírek ugyanis azt szellőztették meg, hogy az istálló tulajdonosa, Lawrence Stroll nem elégszik meg a jelenlegi helyzettel, még tovább szeretne fejlődni. Ennek érdekében pedig igyekszik megszerezni Adrian Newey sztártervezőt a Red Bulltól.

Vettel érkezése meggyőzően hathat Newey-ra is?


Elsőként a La Gazetta dello Sport adott hírt arról, hogy információik szerint Lawrence Stroll minden követ megmozgat a háttérben, hogy újra összeálljon nála a Vettel-Newey páros. Emellett 100 millió fontot áldozott egy teljesen új gyár felépítésére, egyértelmű, hogy a csapatfőnök nagyon is komolyan gondolja a magasabb célokat. Ne feledjük, Newey már tervezett autót az Aston Martin számára, de az utcai gép volt és nem F1-es versenyautó.

Nem sokkal később a Corriere dello Sport is azt állította, hogy olyan információk birtokába jutott, hogy Stroll mindenáron a csapatánál akarja tudni Adrian Newey-t, hogy vezetésével a lista élére kerüljön az Aston Martin. A Vettel-Newey duó összesen nyolc (négy egyéni és négy gyártói) világbajnoki címet nyert közösen. Érdekes lesz figyelni a fejleményeket, hogy mennyire igaz a két olasz lap értesülése.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: