DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Gaslyt nem akarja a Red Bull?

Ismét kiválóan versenyez az AlphaTauri volánjánál Pierre Gasly, ám úgy érzi, az anyacsapat egyáltalán nem gondolkodik benne e pillanatban. Szerencséjére, jelenlegi istállója viszont nagyon is.

Amikor 2018 derekán Daniel Ricciardo váratlanul bejelentette, hogy elhagyja az energiaitalos istállót és a Renault-hoz igazol, senki sem tudta, vajon ki jöhet a helyére. Az első teljes szezonjában a Toro Rossónál kiválóan teljesítő Pierre Gaslyra esett a választás, ám a fiatal francia nem tudott mit kezdeni azzal az autóval. Egy bő fél évet adtak neki, de meg sem közelítette Max Verstappen tempóját.

A Belga Nagydíjtól így helyet cserélt Alexander Albonnal, régi-új gárdájánál pedig pillanatok alatt elkapta a fonalat és újra remekelni kezdett. Mivel Albon sem felelt meg a kívánalmaknak, tavaly év végén a brit-thai pilótát is lecserélte a Red Bull, ezúttal külsőst hozott, Sergio Perez személyében.

Egyelőre Perez muzsikál a legjobban, bár egyértelmű, hogy az istálló Verstappenre épül, mellé valójában csak vízhordót kerestek és keresnek. Gasly tavaly az Olasz Nagydíjon a fiókcsapattal is győztesként haladt át a célvonalon, de már a mexikói is tudott győzni (Red Bull-színekben is), Azerbajdzsánban némileg szerencsés, de szép győzelmet aratott három héttel ezelőtt. „Elődje” úgy érzi, ezt a szintet ő is hozná, de a bikák egyáltalán nem is tárgyalnak vele.

Gasly érzi, hogy egyelőre a Red Bull anyacsapata nem gondolkodik benne, pedig nem érzi rosszabbnak magát Pereznél


„Úgy vélem, legalább olyan jól tudnék teljesíteni, mint Perez. Jó ideje keményen dolgozom azon, hogy minél inkább kiteljesedjek pilótaként és úgy vélem, ezt a pályán is egész jól meg tudom mutatni. Rendszeresen sikerrel csatázok a Ferrarik és a McLarenek ellen” – idézi Pierre Gasly szavait a PlanetF1.com.

„Általában jól megy a szekér az időmérőkön és a versenytempó tekintetében is, szerintem látszik, hogy igen jó potenciál van bennem. Nem hiszem, hogy hét futam után sok másik pilóta 37 ponttal rendelkezne egy AlphaTaurit vezetve. Régebben, ha valaki így teljesített, szinte automatikus meghívót jelentett a Red Bullhoz.”

„Hogy szeretnék-e újra felkerülni az anyacsapathoz? Természetesen szeretnék, de a Red Bulltól függ, hogy ez így is történik-e. Jelen pillanatban nem hiszem, hogy ők így akarnák. Ilyesmiről egyáltalán nem is tárgyaltunk vagy beszéltünk mostanában, de lassan meg kellene említeni” – tekintett előre Gasly. A fiatal francia szerencséje, hogy jelenlegi csapatfőnöke, Franz Tost rendkívül nagyra tartja és nagyon szeretné, ha az AlphaTaurival maradna sikeres pilótája és valójában Gasly is remekül érzi magát az istállónál, úgyhogy semmi katasztrófa nem történik, ha minden marad úgy, ahogy eddig volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: