DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Tost: Gasly az egész mezőny egyik legjobb pilótája

Úgy tűnik, a Red Bull nemigen számol Pierre Gaslyvel, az AlphaTauri csapatfőnöke azonban összeteszi a két kezét, hogy maradjon náluk a futamgyőztes francia, annyira nagyra tartja.

Az együttműködés értelmében természetesnek mondható, hogy az anyacsapat kérésére bármikor változhat az AlphaTauri pilótafelállása. Jelenleg úgy tűnik, a Red Bullnál elégedettek a Max Verstappen-Sergio Perez duóval, egyáltalán nem kerül szóba az egyébként szintén remeklő Pierre Gasly neve. 2019-ben nem sikerült bizonyítania Verstappen oldalán, ám a fiókcsapatnál a tavalyi év után ismét remekel.

2020-ban, Monzában még futamot is tudott nyerni Pierre Gasly, idén pedig már ismét van dobogós helyezése, legutóbb, Bakuban végzett harmadikként úgy, hogy egész hétvégén kiválóan teljesített. Jelenleg 31 ponttal rendelkezik, de a bahreini szárnytörésen kívül eddig idén inkább a balszerencse fosztotta meg attól, hogy még ennél is sokkal több legyen.

„Legutóbb begyűjtött harmadik helyezése nagyon fontos volt neki, leginkább az önbizalma szempontjából. Pierre az egész idei szezonban kiválóan vezet, de például Portimaóban és Barcelonában a mi hibánk volt, hogy nem tudtunk ütőképes autót a kezébe adni” – magyarázta Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke.

Gasly már háromszor állt dobogón jelenlegi csapatával, egyszer futamgyőztesként


„Nagyon ott van a szeren, számomra feltétlenül ő az egyik legjobb élpilóta a mezőnyben, mivel a legtöbbet hozza ki az aktuális autójából, szinte soha nem hibázik és rendszeresen értékes pontokat szerez.”

„Remélem, hogy velünk marad. Most, hogy hamarosan érezni lehet majd a hatását a költségvetési sapkának, még esélyesebb, hogy igazán ütőképes autót adhatunk neki. Márpedig akkor semmi oka nem lenne arra, hogy bármelyik más csapathoz elszerződjön. Igaz, a végső döntés a Red Bullé, hogy ki vezet a két istállónál.”

„Jövőre még fontosabb szerep hárulhat Pierre-re. Az új szabályok miatt kell valaki, aki nagyon is jártas az autók megfelelő beállításában. Teljesen megváltoznak a gépek, fontos, hogy legyen tapasztalt versenyzőnk, elképzelni sem tudom, hogy két fiatal, rutintalan pilótával vágjunk neki a jövő évnek” – tette hozzá Tost, aki egyértelműen marasztalná még jó ideig csapatánál a tavaly óta szárnyaló Gaslyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: