DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

McLaren-főnök: Schumacherből toppilóta lehet

Michael Schumacher és a McLarenek egykor éveken át késhegyre menő csatákat vívtak. A wokingi istálló vezére figyeli a legenda fiát és úgy véli, minden megvan benne, ami egy nagy bajnokhoz kell.

Változnak az idők, kilenc évvel ezelőtt még Michael Schumachert is láthattuk a versenypályán száguldani, 2021-ben pedig eljött a pillanat, hogy fia, Mick Schumacher is a Formula-1-ben bizonyíthasson. Első szezonjában nem lesz túl nagy teher a vállán, ami a teljesítményt illeti, mivel azzal a Haasszal versenyez, amely a szakemberek szerint idén a leggyengébb technika a mezőnyben, legfeljebb a Williamsszel lehetnek majd harcban a sereghajtó pozíció elkerüléséért.

A McLaren az utóbbi években látványosan felzárkózott a korábbi mélyrepülését követően és tavaly már kis híján a futamgyőzelem is összejött Monzában. Idén a Mercedes-erőforrással még ütőképesebb lehet a Ricciardo-Norris páros. Az istálló főnöke a német Andreas Seidl fél szemmel folyamatosan figyeli honfitársát, az újonc Schumachert, aki ráadásul édesapja sikereire emlékezve az MSC rövidítést választotta.

Seidl szerint Mick Schumacher is bajnok alapanyag, élpilóta lehet belőle


„Úgy vélem, nagyszerű ötlet volt, hogy ezt a rövidítést választotta Mick. Még az én szívemet is megdobogtatja, amikor látom az eredménylistákon az MSC-t. Michael Schumacher gyermekkorom legnagyobb hőse volt és az egyik fő oka annak, hogy a Formula-1-ben szerettem volna dolgozni” – mondta el véleményét Seidl az RTL adásában.

„Teljesítménykényszerben nem nagyon lesz ebben az évben, mivel a Haasnál olyan istállóhoz került, amely minden erejét már most 2022-re fordítja, arra sem nagyon látok sok esélyt, hogy egyáltalán pontot tudnak szerezni. Számára a mérce a csapattárs, Nyikita Mazepin teljesítménye lesz a szezonban. A legnagyobb vetélytárs és a legfontosabb összehasonlítási alap ugyanis mindig a saját csapattársunk.”

Mire mehet a későbbiekben Mick Schumacher? „A hozzá hasonlóan fiatal pilótáknak meg kell tanulniuk együtt élni azokkal a nehézségekkel, amik a versenyautón kívül érik őket. De abból, amit ebből láttam, bátran kijelenthetem, hogy Mick mindennel rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy valaki top pilótává válhasson” – tette hozzá a McLaren csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: