DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 9. csütörtök

Pálya

Hamilton tervezné meg a miami pályát

Jó ideje téma a Formula-1-ben, hogy az egyik lehetséges helyszín az amerikai nagyváros, Miami szívében lenne. Lewis Hamiltonnak viszont nem tetszik a tervezett vonalvezetés, változtatna rajta.

részletek

Változhat a monacói F1-es pálya vonalvezetése

A monacói az egyik legtradicionálisabb pálya a versenynaptárban. Vonalvezetése hosszú évtizedek óta, javarészt változatlan, most azonban egy óriási projekt eredményeképpen átalakulhat.

részletek

Hamilton: Újraaszfaltozni tiszta pénzkidobás

Új aszfaltot kapott a Spanyol Nagydíj helyszíne, ám a brit F1-es szerint egy ilyen karakteres pályát csak elrontani lehet. Fájó számára, hogy a felújításokkal elvesznek a régi pályák jellegzetességei.

részletek

Formula-1-es pályák különleges rekordjai

2018-ban huszonegy futamot rendeznek a száguldó cirkuszban. Gyűjtésünkben egykori és jelenlegi F1-es pályákkal kapcsolatos, érdekes csúcsokkal foglalkozunk.

részletek

Felére csökkent az előzések száma az F1-ben

Fele annyi helycserét láthattunk az idei Formula-1-es szezonban, mint tavaly. Az F1 szakmai stábja már be is számolt néhány ötletről, hogyan lehetne megspékelni a versenyeket.

részletek

Átépíthetik a Yas Marina pályát

Kritikák kereszttüzébe került az Abu Dhabi Nagydíj után a pálya vonalvezetése, többek szerint is ugyanis lehetetlen rajta előzni. Hermann Tilke máris az átépítését fontolgatja.

részletek

Egy igazi pálya nem ad lehetőséget hibázni

Korábban a biztonság hiánya volt a Formula-1 egyik rákfenéje, most azonban kicsit a ló túloldalára került a sportág. Az F1-nek hanyagolnia kellene az olyan pályákat, ami olyan, mint egy bevásárlóközpont parkolója és nincs bennük semmi kihívás.

részletek

Új sorozatnak tervez pályát az F1 hivatalos dizájnere

Hermann Tilke neve összeforrt a modern F1 lélektelen és unalmas helyszíneivel, a német mérnök azonban most új fába, azaz sorozatba vágta a fejszéjét.

részletek

Formula-E: Veszélyes a sikán Hongkongban

Az elektromos sorozat szezonnyitóján már egy shakedown-on túl vannak a pilóták, akik már meg is állapították, hogy a pálya egyik sikánja veszélyeket hordoz magában a versenyre nézve.

részletek

Vietnam is F1-es pályát épít?

Délkelet-Ázsia jelenleg két F1-es futammal és egy pilótával képviselteti magát a sportágban, de könnyen lehet, hogy hamarosan egy újabb helyszín csatlakozik majd a versenynaptárhoz.

részletek

Döntött kanyar és kevés egyenes kell a jó F1-es pályához

A Formula-1 közegének egyik legelismertebb technikai szakértője szerint javaslataival akár a DRS-t is száműzni lehetne a sportból. Aki hosszú egyenesben előzést akar látni, az meg menjen ki az autópályára.

részletek

Vonalvezetésében is megújul a sepangi pálya

A Malajziai Nagydíj időpontja részben amiatt került át idén tavaszról egy októberi dátumra, mert a Hungaroringhez hasonlóan a sepangi pálya is nagyszabású ráncfelvarráson esik át. Ők ráadásul néhány kanyart is átszabnak.

részletek