DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Raikkönen: Simán lehetne Finn Nagydíj, csak tegyék le a pénzt

A 2007-es világbajnok továbbra is biztos abban, hogy hazájában is rendezhetnének Formula-1-es nagydíjat, csak teremtsék meg hozzá a pénzügyi feltételeket. A helyszín nem jelentene problémát.

Nem adja fel nagy álmát Kimi Raikkönen, hogy Finnország is rendezhessen F1-es versenyt, bár egyre valószínűbb, hogyha ez meg is valósul, addigra a jégember már visszavonul a száguldó cirkuszból. A nemrég megépült Kymiringet és Helsinkit is alkalmasnak tartja arra, hogy megfeleljen a szabályoknak és vendégül lássa a mezőnyt.

Előbbi helyszínen nemrég MotoGP motorokkal teszteltek, így a biztonsági normákkal sem lehet különösebb probléma. „Láttam egy videót arról, ahogy ezekkel a motorokkal köröznek a pályán. Évek óta mondogatom, hogy az F1-es nagydíjunk egyetlen akadálya a pénz. Abban is biztos vagyok, hogy Helsinki központjában is versenyezhetnénk, ha valaki leteszi a kellő mennyiségű pénzt” – magyarázta Raikkönen a GPToday.net szakportálon.

Raikkönen álma a Finn Nagydíj


„Ez az egyetlen akadály. Most már épített pályával is rendelkezünk, bár azt nem tudom, hogy a Formula-1-hez is hitelesítették-e már. Mivel a versenymotorokat felengedték rá, ezért erősen gondolom, hogy biztonságosnak kell lennie. Lehetséges lenne egy hazai nagydíj, csak valakinek fel kellene vállalnia a költségeket. Ha ez megtörténne, nagyszerű lenne.”

„Fiatalon nagyon sokat motoroztam versenyszerűen, éveken át itt voltam, többször is megnyertük a bajnokságot a csapattal. Jó érzés, hogy a történelmük részévé váltam, sokszor gondolok rájuk. Hogy hiányzik-e? Jól érzem magam ott, ahol vagyok, semmi bajom nincs a jelenlegi helyzetemmel” – fogalmazott Raikkönen, aki idén a nyári szünet előtt feltűnően jobban teljesített fiatal csapattársánál. Monzában Giovinazzi valamelyest szépített mérlegén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: