DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Megtartják Zandvoort egyik fő jellemzőjét

Nem lesz Tilke-pálya a Holland Nagydíj helyszínéből, az a cél, hogy megmaradjon az az örökség, ami körüllengi - így aszfaltozott bukóterekre sem kell számítani, maradnak a kavicságyak.

A következő évre bejelentett Holland Nagydíjra készül Zandvoort és az ország történelmi F1-es pályája, ennek értelmében pedig több jelentős átalakítást kell végezni, hogy az egész létesítmény megfeleljen a csúcskategória követelményeinek. A különböző módosítások közé azonban nem vették be azt, hogy aszfaltozott bukóterek legyenek, maradni fognak a jellegzetes kavicságyak.

A munkát egyébként nem Hermann Tilke, hanem az olasz Dromo Circuit Design nevű cég kapta meg, az ő feladatuk a felújítás. "Zandvoorttal, az FIA-val, a FOM-mal és a pilótákkal együtt mi is bazon vagyunk, hogy a legjobbat hozzuk ki a pályából. Néhány változtatás látható lesz, néhány nem, itt részletekről van szó. A fő cél azonban az, hogy a pálya továbbra is klasszikus maradjon, nem fogom elrontani Zandvoort örökségét és struktúráját" - magyarázta a Dromo vezére, Jarno Zafelli.

zandvoort



Az örökség megtartása érdekében maradhatnak az eddigi kavicságyak is, Zafelli szerint a FOM és maga a pálya üzemeltetője is ezt kérte, ők pedig örömmel teljesítik, hiszen hacsak nem feltétlenül szükséges, nem rajonganak az aszfaltozott bukóterekért. A pilóták általános vélekedés egyébként az, hogy parádés hangulat lesz majd a Holland Nagydíjon, egy körön számukra is szenzációs lesz majd leküzdeni a pályát, de maga a verseny nem lesz túl izgalmas amiatt, hogy gyakorlatilag lehetetlen lesz majd előzni.

A Dromo novemberben kezdi majd meg a felújítási munkálatokat és a tervek szerint márciusra elkészül, bár Zafelli hozzátette, hogy valamennyire aggódnak az időjárás miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: