DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Így fog kinézni az indonéz utcai MotoGP-pálya

2021-től a gyorsaságimotoros-vb-t és a Superbike-világbajnokságot is vendégül látja majd a Mandalika Circuit, amelynek bemutatóvideójából az is kiderül, pontosan hogyan kell érteni a városi jelleget.

Néhány hete hivatalosan is bejelentették, hogy egy újonnan épülő pálya révén 2021-től ismét bekerül a MotoGP versenynaptárába az Indonéz Nagydíj, sőt a Mandalika Circuit a Superbike-vb-t is vendégül látja majd. Sokakban kételyeket ébresztett, hogy utcai pályaként harangozták be a tervezés alatt álló helyszínt, ám mind a kivitelező, mind Carmelo Ezpeleta Dorna-elnök hangsúlyozta: az első a motorosok biztonsága, így természetesen a létesítmény meg fog felelni a FIM előírásainak.

A bukóterek ugyanakkorák lesznek, mint más pályákon, a különbség csupán annyi lesz, hogy a pálya közvetlen közelében lesznek a szállodák és egyéb létesítmények, azaz gyakorlatilag a város közepén húznak fel egy állandó versenypályát, amelyet az év többi részében átadnak a közúti közlekedésnek is. Nemrég aztán a MotoGP hivatalos honlapja egy 3D-s bemutatóvideót is közzétett arról, hogyan is fog kinézni a tervek szerint a nagyjából 4,3 kilométer hosszú és 19 kanyart tartalmazó aszfaltcsík:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: