DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton már 26 különböző pályán győzött

Lewis Hamilton egyre több rekordot dönt meg az elmúlt időszakban. A brit még Michael Schumachernél is több versenyhelyszínt hódított meg, Vettel azonban akár utol is érheti jövőre.

Az idén már ötödször világbajnokká koronázott Lewis Hamilton több csúcsot is átadott már a múltnak, különösen a hibridéra beköszönte óta brillírozik. Igaz, ebben nagy segítségére van a szenzációsan gyors és megbízható Mercedes, de az autó azért nem magától szerzi a pole-pozíciókat és a futamgyőzelmeket.

Eddig is a brit ász tartotta a rekordot abban, hogy mennyi különböző versenyhelyszínen szerzett már legalább egy győzelmet. Ehhez idén kettőt ismét hozzátett, ugyanis Bakuban szerencsével, Le Castellet-ben pedig óriási fölénnyel nyert, ezzel pedig már huszonhatnál jár azon pályák száma, ahol Hamiltont elsőként intették le a Formula-1-ben. Összesen hetvenhárom futamgyőzelemnél tart.

A Speedweek.com szakoldal segítségével megtekinthetjük időrendi sorrendben ezen helyszíneket.

Montreal, Indianapolis, Hungaroring, Fuji (2007), Melbourne, Monte Carlo, Silverstone, Hockenheim, Sanghaj (2008), Szingapúr (2009), Isztanbul, Spa-Francorchamps (2010), Abu Dhabi (2011), Monza, Austin (2012), Sepang, Szahír, Barcelona, Suzuka, Szocsi (2014), Spielberg, Mexikóváros, Interlagos (2016), Baku, Le Castellet (2018)

Hamilton és nagy kincse, az idén tizenegy győzelmet arató Mercedes-rakéta


Az élmezőny szorosnak mondható az örökranglistán, bár Michael Schumacher és Alain Prost saját gyűjteményét már nem gyarapíthatja, de Sebastian Vettel a negyedik helyről akár az elsőre is felugorhat, amennyiben 2019-ben kivágja a rezet és a jelenlegi versenynaptárban található öt „nyeretlen” helyszínen sikerülne győznie. Igaz, ehhez a riválisoknak is lenne egy-két szava. Vettel azonban kijelentette, hogy 2019-ben gyorsabb Ferrariban szeretne ülni. 

1. Lewis Hamilton – 26 különböző pályán aratott győzelem
2. Michael Schumacher – 23
3. Alain Prost – 22
4. Sebastian Vettel – 21
5. Nigel Mansell és Fernando Alonso – 19-19
7. Ayrton Senna és Nico Rosberg – 17-17
9. Niki Lauda, Damon Hill és Kimi Raikkönen – 15-15-15

Hogyan tudná utolérni Sebastian Vettel a Mercedes sztárját? Az eddig meg nem hódított pályákon kell elvinnie a pálmát. Nincs még győzelme (a jövő évi versenynaptár pályái közül) ugyanis Bakuban, Spielbergben, Hockenheimben, Szocsiban és Mexikóvárosban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: