DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel gyorsabb Ferrarit akar

Sebastian Vettel újabb előrelépést szeretne csapatától a jövő évre. Úgy véli, a sebesség a legfontosabb faktor, aminek segítségével eredményesen veheti fel a versenyt Hamiltonék ellen.

Pedig már 2018-ban is többször tűnt úgy, hogy a Scuderia gyorsabb versenyautóval állt elő, mint a legfőbb rivális Mercedes. Ellenben stratégiai és (főleg a német által elkövetett) vezetői hibák övezték a szezon nagyobb részét, amiket Lewis Hamilton maximálisan kihasznált, így a brit pilótát koronázták ötödször is királlyá a száguldó cirkuszban.

Az elmúlt években folyamatos fejlődést mutatott az olasz istálló, aminek segítségével előbb utolérte, majd a legtöbb szakértő szerint kevéssel meg is előzte a német gyártót. Ám igen gyakran nem tudta kihasználni a Ferrari, amikor egyértelműen gyorsabb volt. Vettel nagyon szeretné, ha továbbra is ez a fejlődési ütem maradna és akkor a Mercedes-Hamilton-duó jövőre vereséget szenvedne tőlük.

Év végén ismét másodikként zárt Vettel és a Ferrari, jövőre többet akarnak


„Úgy gondolom, erősebb csomagra van szükségünk. Egyértelműen voltak idén is remek pillanataink, erős versenyekkel jelentkeztünk, ugyanakkor olyan versenyhétvégék is adódtak, ahol nem igazán voltunk a csúcson, nem voltunk elég gyorsak. Véleményem szerint összességében a sebesség dönt és azt hiszem túl sokszor jártunk úgy, hogy hiányzott ez a bizonyos sebesség” – fogalmazott Sebastian Vettel.

„Nagyon keményen dolgozunk és semmi gond nincs a motivációnkkal sem. Az utolsó lépést azonban még meg kell tennünk. Amikor átérünk a célvonalon, elsősorban mindenki minket lát, pedig rengeteg ember dolgozik a sikerünkért, akik nagyon is jól végzik munkájukat. Ha még jobban sikerülne, akkor közösen, jó eséllyel még jobb helyen végezhetnénk.”

„Nem is kell talán mondanom, hogy Lewis (Hamilton) a legutóbbi öt évben fantasztikusan teljesített… őszintén szólva már attól a naptól fogva, hogy csatlakozott a Formula-1 mezőnyéhez. Csapatként egészen kiemelkedően teljesítenek. Nem egyszerű kihívás egy ilyen istállót legyőznünk, de ez a célkitűzés” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: