Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. szeptember 28. szerda

Norisring

Sportszerűtlenség, csapatutasítás, Götz a DTM új bajnoka

Elképesztő történéseket hozott a szezon utolsó futama a Norisringen: Van der Linde a rajt után kiütötte Lawsont és később kis híján Götzöt is – a német végül a többi Mercedes masszív segítségével nevető harmadikként bajnok lett.

részletek

Megjött a DTM (másodszor) módosított 2020-as naptára

Jó hír, hogy az előző verzióhoz képest a júliusi 12-i nyitány maradt, de sok egyéb egyezést nem találunk: duplák, új pálya, hét helyett csupán három ország alkotják a tíz fordulót.

részletek

Veszélyes pályán bizonyított Keszthelyi Vivien

Újabb kihívásokkal teli hétvégét teljesített sikeresen a W Series-ben Keszthelyi Vivien, akinek már a szabadedzéseken külön harcot kellett vívnia a rajtrácsra kerülésért. A magyar pilóta a pénteki napon újfent élt a lehetőséggel és bizonyított, amivel már harmadik alkalommal harcolta ki az indulás jogát a bajnokságban, és így a Norisringen megrendezett eseményen ismét lehetősége nyílt a versenytapasztalat szerzésre.

részletek

Két év után ünnepelhetett első helyet a DTM mai győztese

A rajtnál még nem ő állt az élen, de aztán az összes riválisa hibázott - ezt köszönte szépen Bruno Spengler, majd faképnél hagyott mindenkit. Két év után intették le ismét őt elsőként.

részletek

W Series: A 18 éves Marta Garcia mindenkit legyőzött

Némi meglepetésre dominálni tudta a W Series norisringi futamát a spanyol versenyzőhölgy, aki mögött nagy csatában a két bajnoki esélyes, Beitske Visser és Jamie Chadwick futott célba.

részletek

Szörnyű rajt után domináns győzelem Rasttól

Ismét a taktika döntötte el a futamgyőzelmet a DTM-ben: korai kiállásának köszönhetően René Rast úgy is nyerni tudott, hogy a startnál az utolsó helyre esett vissza. A verseny első felét vezető Nico Müllernek kiváló tempója ellenére végül be kellett érnie a második helyre, melyet nagy csatában vívott ki.

részletek

DTM: Egy BMW kitolt a Mercedesekkel

A Norisring második futama Mercedes-uralommal kezdődött, kiállása után azonban Marco Wittmann megelőzte az ellenfeleket – az utolsó percekben két ellenfél nyomását kellett kiállnia.

részletek

DTM: A Mercedes győzelemre váltotta a pole-t

Edoardo Mortara rajt-cél győzelmet aratott a Norisringen, ám nem volt könnyű dolga - az Audi azonban olyannyira nem találta a formáját, hogy még az első tízből is kiszorultak.

részletek

DTM: Nagy baleset és szoros befutó

A második futam a Norisringen még a kelleténél is eseménydúsabban alakult: Paffett és Rockenfeller ütközése után kórházba szállították az érintetteket. Martin csatában szerezte meg a győzelmet, a show-t azonban a harmadik helyért vívott ütközet lopta el.

részletek

DTM: BMW-uralom a Norisringen

Kettős BMW-győzelmet hozott a német túraautó-bajnokság első norisringi futama, a bajnokság éllovasainak csak a pontmentés maradt az esős, majd felszáradó versenyen.

részletek

DTM: Az Audi visszavágott a Norisringen

Miután Mattias Ekströmöt megfosztották pole-jától, az Audi remek boksztaktikájának köszönhetően Nico Müller első győzelmét szerezte a Német Túraautó Bajnokságban.

részletek

DTM: Megvan a szezon első kétszeres győztese

14 évet kellett az Audinak várnia, hogy újra nyerjen a Norisringen. Edoardo Mortaráé a szombati futam, aki 2016 legelső versenyén is győzött, így ő az első duplázó – egy ellentmondásos hármas ütközés után.

részletek