DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Túraautó

Megjött a DTM (másodszor) módosított 2020-as naptára

Jó hír, hogy az előző verzióhoz képest a júliusi 12-i nyitány maradt, de sok egyéb egyezést nem találunk: duplák, új pálya, hét helyett csupán három ország alkotják a tíz fordulót.

A DTM-et egy hónappal a tervezett április végi szezonrajt előtt kényszerítette arra a koronavírus, hogy áttervezze versenynaptárát: az először módosított – azóta túl optimistának bizonyuló – menetrend mind a tíz eredeti fordulót tartalmazta új időpontokban, júliusi kezdéssel a Norisringen és novemberi fináléval.

A folytatásban nyilvánvalóvá vált, hogy a felforgatott szezon sem tartható, ezért csak idő kérdése volt, mikor adja ki a Német Túraautó-bajnokság következő versenynaptárát. Szerdán végül publikálták a versenyek és dátumok listáját, melyek jelentősen eltérnek az első verziótól.

A bajnokság is átvette az elsőként Formula-1 által kidolgozott duplafordulós megoldást: három pályán, a Lausitzringen, a Nürburgringen és Zolderben is két komplett versenyhétvégét tartanak egy hét különbséggel. Közülük a nürburgi helyszínen használnak két különböző vonalvezetést, a másik két pályán azonost.



A szezonkezdet nem módosult, bár a városi helyszín miatt adódtak aggályok, a Norisring július 10-12-én maradt, igaz, lábjegyzetben szerepel, hogy kormányzati jóváhagyásra még szükség van. A tíz forduló (összesen húsz futammal) három országban áll össze: Németországban, Belgiumban és Hollandiában. A belga határt nem csupán a zolderi dupla, hanem egy Spában tartott forduló kedvéért is átlépik: az eredeti tervekben nem szereplő helyszín már a második hétvégén fogadja a mezőnyt. Kiesett viszont a két új pálya, Anderstorp Svédországban és az Igora Drive Oroszországban, valamint két másik Németországon kívüli állomás, Brands Hatch és Monza.

A DTM-et bizonyos helyszíneken követő W Series továbbra sem adott ki versenynaptárt: még konzultálnak a német szériával és a Formula-1 illetékeseivel.

A DTM módosított 2020-as versenynaptára:

1.

július 10-12.

Norisring

2.

augusztus 1-2.

Spa-Francorchamps

3.

augusztus 14-16.

Lausitzring

4.

augusztus 21-23.

Lausitzring

5.

szeptember 4-6.

Assen

6.

szeptember 11-13.

Nürburgring (GP vonalvezetés)

7.

szeptember 18-20.

Nürburgring (sprint vonalvezetés)

8.

október 9-11.

Zolder

9.

október 16-18.

Zolder

10.

november 6-8.

Hockenheimring

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: