DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Túraautó

Teljesen felforgatta naptárát, júliusi kezdéssel számol a DTM

A legnagyobb autós-motoros nemzetközi sorozatok elmúlt hetekben bejelentett halasztásait figyelve feltűnhetett, hogy a Német Túraautó-bajnokság a járvány dacára nem nyúlt áprilisban startoló versenynaptárához – de csak mostanáig.

A DTM tízfordulós szezonnal készült 2020-ban, amelynek nyitányát az április 26-i zolderi hétvége jelentette volna, így nem volt sürgős számukra, hogy reagáljanak a koronavírus jelentette világválságra, ám most mégis megtették. Halasztgatások helyett pedig azonnal előálltak egy biztonságos, teljes versenynaptárral, amelyben a tíz időpontból hatot is átmozgattak.

ET-Jzr7X0AASjBp



A kezdést eszerint a július 12-i hétvégére tűzték ki, amire jelenleg még három és fél hónapot kell várnunk – a bajnokság irányítószerve, az ITR úgy kalkulál, akkorra lecseng a járvány annyira, hogy a versenyautók és a rajongók ismét birtokba vehetik a pályákat, de persze a változtatás jogát továbbra is fenntartják. A szezon így már nem Zolderben kezdődik, hanem az eredetileg is erre a dátumra bejegyzett Norisringen. Emellett csak az augusztus-szeptemberi további három verseny, Brands Hatch, Assen és a Nürburgring maradt meg az eredeti időpontjában, míg előttük és mögöttük minden átalakult. A naptár két újonca, a szentpétervári Igora Drive és a svédországi Anderstorp két dátumra is bekerült, és majd egy későbbi döntés fogja meghatározni, hogy melyik versenyt mikor rendezik.

Az eredeti hockenheimi szezonzáró egy hónappal későbbre csúszott, viszont ezzel együtt is elveszítette ezt a státuszát, hiszen a 2020-as utolsó versenyhétvégét a friss tervek szerint Monza rendezheti majd, ahova szintén első alkalommal utazik a DTM mezőnye.   

„Tudjuk, hogy továbbra is rugalmasnak és gyakorlatiasnak kell maradnunk, de ez az első lépés, és tartani fogjuk magunkat azon ígéretünkhöz, hogy erősebben fogunk visszatérni. Amint ezt biztonságosan megtehetjük, azt akarjuk, hogy a DTM az elsők között legyen az új út kitaposásában” – mondta Marcel Mohaupt, az ITR ügyvezető igazgatója.

 

A DTM új 2020-as versenynaptára:

Július 12. Norisring
Augusztus 2. Igora Drive / Anderstorp
Augusztus 7. Zolder
Augusztus 23. Brands Hatch
Szeptember 6. Assen
Szeptember 13. Nürburgring
Október 4. Igora Drive / Anderstorp
Október 18. Lausitzring
November 8. Hockenheim
November 15. Monza

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: