DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

DTM: Nagy baleset és szoros befutó

A második futam a Norisringen még a kelleténél is eseménydúsabban alakult: Paffett és Rockenfeller ütközése után kórházba szállították az érintetteket. Martin csatában szerezte meg a győzelmet, a show-t azonban a harmadik helyért vívott ütközet lopta el.

Előbb biztonsági autós fázis szakította meg a versenyt Wickens és Rast ütközése után, majd az újraindítást követően egy komoly baleset borzolta a kedélyeket a 32. körben. Gary Paffett pozícióharc közben ért össze Jamie Greennel, Mercedese a falnak ütközött, majd pörögve száguldott a hajtűben lassan kanyarodó autók közé. Mike Rockenfeller nem láthatta őt, és ideje sem volt reagálni, gyanútlanul sodorta el autóját Paffett versenygépe.

Bár az eset során Paffett autója sérült kifejezetten csúnyán, Rockenfeller is hatalmas ütést kapott, mivel oldalirányból, a vezetői oldalon találta el a Mercedes. Mindkét versenyző saját lábon hagyta el a pályát, de ellenőrzésre a közeli kórházba szállították őket. A hírek szerint Rockenfeller bal lábát, Paffett karját fájlalta.



Mivel a szalagkorlát is megsérült, csaknem félórás leállás követte a piros zászlót. Maxime Martin és Lucas Auer már a megszakításokat megelőzően, a korai kiállásokat követően a mezőny élére kerültek a hetedik és hatodik rajtpozícióból, és az új startot követően is ők maradtak főszerepben. Auer kapta el jobban az indulást, néhány körrel a vége előtt azonban Martin DRS segítségével visszavette a pozíciót. Az osztráknak nem sikerült újra fordítania, 2,9 másodperccel a pályafutása harmadik győzelmét szerző Martin mögött ért célba.

Még nagyobb csata folyt a harmadik pozícióért, melyben Marco Wittmann állt az utolsó kör kezdetén. A célvonalat három autó szelte át szinte egyszerre, és a címvédő húzta legrövidebbet a csatában: Mortara végzett a dobogós pozícióban, Ekström a negyedik helyen. A hármast 0,027 másodperc választotta el egymástól 66 kör után.

Paul di Resta csendes hatodik helyet szerzett a Mercedesszel. A futam fordulatairól sokat elmond, hogy a pole-pozícióból induló Tom Blomqvist csak kilencedik lett, a közvetlenül mögüle induló Wickens és Müller a 11. és 13. helyen zárt.

 

A 2. verseny eredménye:

  Versenyző Csapat Autó Hátrány
1 Maxime Martin RBM BMW 1:29:22.150
2 Lucas Auer HWA Mercedes 2.903
3 Edoardo Mortara HWA Mercedes 4.460
4 Mattias Ekstrom Abt Audi 4.462
5 Marco Wittmann RMG BMW 4.487
6 Paul Di Resta HWA Mercedes 5.708
7 Augusto Farfus RMG BMW 11.613
8 Jamie Green Rosberg Audi 12.064
9 Tom Blomqvist RMR BMW 12.694
10 Timo Glock RMR BMW 13.347
11 Robert Wickens HWA Mercedes 15.163
12 Bruno Spengler RBM BMW 15.360
13 Nico Muller Abt Audi 17.560
14 Maro Engel HWA Mercedes 23.377
15 Loic Duval Phoenix Audi 1 kör
- Rene Rast Rosberg Audi kiesett
- Mike Rockenfeller Phoenix Audi kiesett
- Gary Paffett HWA Mercedes kiesett
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: