DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Túraautó

Bocsánatot kért a DTM-szezonzáró antihőse

Három nappal a Norisringen történtek után a közösségi médiában adott életjelet Kelvin van der Linde. Privátban bocsánatot kért Liam Lawsontól – elmondta, a rajongók által tanúsított gyalázkodás rosszul esett neki.

A Német Túraautó-bajnokság utolsó három futamának mindegyikén ütközött a bajnoki cím két fő esélyese, Liam Lawson és Kelvin van der Linde – a vétkes utóbbi volt mindegyik alkalommal. A legutolsó verseny rajtjánál ütötte ki Lawsont, az eset következtében pedig mindketten elbukták a bajnoki címet, nevető harmadikként Maximilian Götz lett a befutó. Lawsonék tábora tajtékzott a dühtől: az új-zélandi és a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko is kifakadt, utóbbi eltiltást követelt Van der Lindére.

Az Abt Audi versenyzője – aki végül csak harmadikként zárta a pontversenyt, pedig a szezon féltávjáig kiemelkedő favoritnak tűnt – eddig hallgatott, szerda este azonban a közösségi médiában közzétett egy bocsánatkérő posztot, miután privátban is felkereste Lawsont.

„A vasárnapi futam után úgy döntöttem, elhatárolódom a közösségi médiától, és átgondolok mindent, ami történt. Az eltelt időben mindenképp fel akartam venni a kapcsolatot azzal az emberrel, aki a leginkább megérdemli a bocsánatkérést. Liam és én múlt este beszéltünk. Mindent megbeszéltünk, ami történt, és bocsánatot kértem a tetteimért, melyek a bajnoki címébe kerültek” – olvasható Kelvin van der Linde Twitterén.



„Bocsánatot kértem azért is, ahogyan a médiának nyilatkoztam a verseny után. Tele voltam adrenalinnal, és egy mikrofont dugtak az arcomba, amint kiszálltam az autóból, mielőtt visszanéztem volna, mi történt. Nem kezeltem jól, nem vagyok büszke rá” – folytatta a dél-afrikai.

Az eset megmozgatta az autósportrajongó közösséget: ezt érzékeltük a Formula.hu-n is, ahol a történtekkel kapcsolatos hírek és cikkek a legolvasottak közé tartoztak, az átlagos DTM-anyagok kattintásszámainak sokszorosát hozva. Van der Lindére a közösségi médiában zúdult valóságos gyűlölethullám.

„Mindenkinek joga van a saját véleményéhez. Mi, versenyzők kénytelenek vagyunk a másodperc törtrésze alatt nagy horderejű döntéseket meghozni. Ezek nem mindig helyesek, és sokszor komoly következményeik vannak. A közösségi médiás gyalázkodás, amelyben részem volt, keserű ízt hagyott a számban, idő kell hozzá, hogy feldolgozzam. Egy dolgot mondhatok el azoknak, akik ilyeneket írtak: nem ismertek, nem ismeritek a családom és biztos, hogy még sosem voltatok a helyemben. A sport sport, de sosem szabad elfelejteni, hogy valódi emberek állnak mögötte. Nem kívánom ezt egyetlen emberi lénynek sem. Újra itt leszek a következő évben, és sok mindent jobban teszek majd. Kelvin” – írta Van der Linde.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: