DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Két év után ünnepelhetett első helyet a DTM mai győztese

A rajtnál még nem ő állt az élen, de aztán az összes riválisa hibázott - ezt köszönte szépen Bruno Spengler, majd faképnél hagyott mindenkit. Két év után intették le ismét őt elsőként.

Tegnap lefulladt a rajtnál, majd egészen a mezőny végéig visszaesett, innen sikerült végül nyernie René Rastnak. Bár Rast ma jobban kapta el a startot, azt most sem tudta megakadályozni, hogy márkatársai, Nico Müller és Loic Duval elmenjenek mellette. A pálya első kanyarjához, a hajtűhöz érve aztán mindhárman elmérték a féktávot, pont annyira, hogy a csak ötödik helyről induló Bruno Spengler elmehessen mellettük.

Később Rastot márkatársa, Müller forgatta meg, tönkretéve az ő versenyét. Bár Müller megúszta autósérülés nélkül az incidenst és megiramodott a győzelem reményében, később áthajtásos büntetést kapott megmozdulásáért.

spengler



Miután Müllerrel sem kellett már foglalkoznia, Müller kényelmes előnye tudatában végül a 70 körös verseny 32. körében döntött úgy, hogy végrehajtja kötelező bokszkiállását. Green még a tizenhatodik körben állt ki, és miután leküzdötte Philipp Enget és Robin Frijnst, jó néhány kört alig néhány tizedre töltött Spengler mögött a második helyen.

Spenglernek volt erre válasza, így végül a 2012-es bajnokot csak tisztes, majdnem hat másodperces lemaradással tudták követni a többiek, Green vezetésével. Sokáig úgy nézett ki, hogy Robin Frijns állhat fel a dobogó legalsó fokára, Mike Rockenfeller azonban jobban hajrázott, és nem csak hogy harmadik lett, mindezt kényelmes előnnyel tette a holland előtt. René Rast Eng és Duval mögött mindössze hetedik lett, pontot még Müller, Glock és Juncadella szereztek.

A bajnokságot viszonylag gyengébb eredménye ellenére Rast vezeti, ráadásul nem is kicsi, hanem pont egy futamgyőzelemnyi, 25 pontos előnnyel a ma mögötte záró Müller előtt. Spengler győzelmének köszönhetően feljött az összetett negyedik helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: