Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 19. hétfő

MartonGergely

Marton Gergely először a döntő pole-pozíciójában az Eb-n

A Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság második helyezettjeként távozott a svéd Höljesből a Volland Racing 21 éves versenyzője. Kvalifikációs futamot és elődöntőt nyert a hétvége folyamán, a döntőben elért ötödik helyezéssel azonban nem elégedett. Marton Gergő közelinek érzi első győzelmét.

részletek

Marton Gergely: Olyan pálya ez, ahol bátorság is kell

Élvezetes vonalvezetés, szép környezet, fesztiválhangulat: a ralikrossz Európa-bajnokság következő helyszíne az ikonikus Höljes, amely a tabella harmadik helyezettjének egyik személyes kedvence.

részletek

Harcművészettel készül a versenyzésre

Nem a megszokott felkészülési mintát követi a Super 1600 ralikrossz Európa-bajnokság jelenlegi harmadik helyezettje. Marton Gergő edzésprogramjában központi szerepet kap egy küzdősport, a kempo, amely fizikai és mentális téren is formába hozza versenyeire.

részletek

Marton Gergely: 15. helyről a negyedikig Spában

21. és első helyezése is volt a kvalifikációs futamok során a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság versenyzőjének, aki nagyot mentve Spanyolország után Belgiumban, az esős-száraz hétvégén újra a legjobbak között, a döntőben szerepelt.

részletek

Marton Gergely: Spa ikonikus és ismeretlen

Spa-Francorchamps az egyetlen új pálya a ralikrossz Európa-bajnokság versenynaptárában: nem csupán Marton Gergely számára, hanem a teljes mezőnynek. A barcelonai szezonnyitó dobogósának kedvezhet a szituáció.

részletek

Marton Gergely dobogós hellyel kezdte Eb-szezonját

Ismét a magyar ralikrosszos neve szerepel az eredménylista harmadik helyén a Super 1600 Európa-bajnokságon Barcelonában, akárcsak egy évvel korábban. Bizakodásra ad okot az idénykezdet: Marton a szabadedzéstől fogva gyors tempót diktált első versenyén az Audival.

részletek

Marton Gergely új autóval folytatja a ralikrossz Európa-bajnokságon

Továbbra is a Super 1600 kategóriában, a Volland Racing színeiben versenyez, ezentúl viszont már egy Audi A1-et hajt. A szezon Barcelonában indul hétvégén, ahonnan jó emlékei vannak első dobogós helyezéséről. A 21 éves pilótára nem vár könnyű feladat, ha nyerni akar: a tavalyinál is erősebb, 10-12 fős élmezőnnyel számol.

részletek

Marton Gergely vegyes érzésekkel tekint vissza szezonjára

Az összetett negyedik helyezés a ralikrossz-Európa-bajnokságon komoly fegyvertény. A Super 1600 kategória magyar pilótája nem maradéktalanul elégedett, de biztató szezont tudhat maga mögött, amely során rengeteget fejlődött versenyzőként és a dobogó második lépcsőfokáig eljutott.

részletek

Marton Gergely újra dobogóért ment

A Volland Racing négy versenyzője küzdött egymással a legjobb helyezésekért a Super 1600-as ralikrossz-Európa-bajnokság lett hétvégéjén. Marton Gergely kockázatvállalása ezúttal megbosszulta magát: egy dobogós pozíció veszett kárba, ugyanakkor meggyőződése, hogy a Rigában megnyilvánuló harciassága még hasznára lesz a jövőben.

részletek

Marton Gergely újra dobogós az Európa-bajnokságon

A nyári szünetben teljesített teszt jó előjelnek bizonyult a Super 1600-as ralikrossz-Európa-bajnokság magyar pilótája számára, aki újult erővel vágott neki a folytatásnak. Marton Gergely Franciaországban végig a szűk élmezőnyben mozgott Skoda Fabiájával, befejezésként pedig eddigi legjobb eredményét, a második helyet szerezte meg a döntőben.

részletek

Két magyar dobogós a ralikrossz-Eb-n

Hazai szempontból kitűnően alakult a francia versenyhétvége, hiszen az ERX-ben Szabó Krisztián, az S1600-ban Marton Gergely végzett másodiként, és több másik magyar pilóta is az elődöntőkig jutott. A világbajnokság a szokásos végeredményt hozta: újra Kristoffersson győzött.

részletek

Marton Gergely Hellben is döntőbe jutott

A végeredmény lehetett volna jobb is, ismerte be a ralikrossz-Európa-bajnokság magyar résztvevője, de szokásához híven megtalálta a legfőbb pozitívumot a norvég versenyhétvégében: már kimondható, hogy tempó alapján állandó tagja a Super 1600-as élmezőnynek. Változatlanul tartja magát céljához, az összetett harmadik helyéhez, és azt is elmondta, milyen segítséget kap a kétszeres Európa-bajnok Szabó Krisztiántól.

részletek
Olvastad már?