DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Off-road

Marton Gergely lett az Év Ralikrosszversenyzője

Megtisztelő elismerésben volt része a ralikrossz Európa-bajnokság második helyezettjének: az MNASZ őt nevezte meg a 2019-es év legjobb magyar ralikrosszosának.

Az elmúlt években nemzetközi terepen versenyző Marton Gergely utoljára 2016-ban járt a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) off-road szakágának díjátadóján, mikor a ralikrossz országos bajnokság Super 1600 kategóriája győztesének járó serleget vette át. Januárban, azt követően, hogy az FIA Európa-bajnokságon ugyancsak az 1,6-os divízióban eddigi legjobb éves eredményét, az összetett második helyét szerezte meg, visszatért a Zalakarosban tartott szakági díjátadóra, melyen egy újabb, tekintélyes méretű trófeával jutalmazták: először nyerte meg az Év Ralikrosszversenyzője díjat.



„Nagyon örülök és nagyon megtisztelve érzem magam, hogy az Év Ralikrosszversenyzőjének választottak. Az elmúlt kilenc-tíz év, amióta a ralikrosszban vagyok, egészen gyorsan telt el, viszont nagyon tartalmasan” – mondta el Marton Gergely. „Egyrészt nagyon sajnálom, hogy nem tudok Magyarországon versenyezni, remélem, a jövőben adódik lehetőség, hogy újra a magyar színpadon szerepelhessek. Ugyanakkor sikeresek vagyunk a nemzetközi színtéren, és próbáljuk az eddigi utat követni, hogy évről évre feljebb lépjünk, és minden évben javítani tudjunk az előző évi helyezésünkön.”

„Nem titok, hogy a bajnoki cím már régóta nagy célom, és szeretném elérni. A csapat és a háttér adott arra, hogy egy nagyon jó 2020-as évet teljesítsünk, ami pedig az én részemről lehetséges, azt meg fogom tenni a felkészülés és a szezon során is” – tekintett előre az új évadra, melyet a már jól ismert kategóriában, a jól ismert csapattal fog teljesíteni.

A 21 éves Marton Gergely harmadik teljes szezonját töltötte a Super 1600-as Európa-bajnokságon, amely eddigi legeredményesebbje volt: a Volland Racing Audi A1-esével két dobogós helyezéssel, a mezőnyből egyedüliként minden helyszínen a döntőbe kvalifikálva második lett az értékelésben.

A téli időszak a sikeres szezon gyümölcséről, a díjakról szól az érdi ralikrosszos számára: decemberben a TOP50 Magyar Autóversenyző gálán a rangsor 5. helyezettjeként tüntették ki, februárban pedig átveheti az Európa-bajnokság ezüstérmesének járó trófeát is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: