Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 25. szerda
Ralikrossz

Marton Gergely: Győzelemmel vagy dobogóval zárnám az évet

Hétvégén jön a ralikrossz Európa-bajnokság szezonzárója Lettországban: a Super 1600 kategória fiatal magyar élmenője pályafutása legjobb eredményét szerezheti meg, a pontverseny ezüstérmét. A rigai pályát kifejezetten szereti, és előérzete is jó, hogy kiemelkedő eredménnyel zárhatja idényét.

A Volland Racing 21 éves versenyzője eddig hibátlan sorozatot teljesített idén: a Super 1600 kategória minden hétvégéjén a döntő hat résztvevője közé jutott az Audi A1-gyel. Ennek a teljesítménynek – amely kétszer ért dobogót – köszönhetően második helyen áll a bajnokságban, és bár a címszerzésre már csak csekély matematikai esély maradt, a szezon végi ezüstérem megszerzésére jók Marton kilátásai, akinek legjobb éves helyezése az Európa-bajnokságon negyedik pozíció 2018-ból. A Super 1600 szezonja szeptember 14-15-én Lettországban, Rigában, az 1295 méter hosszú Bikernieki pályán fejeződik be.

„A franciaországi verseny leintése óta nagyon várom a mostani hétvégét, hogy azt a hibát, az ötödik helyet kijavíthassam. Nagyon jó versenyre számítok Rigában, mert egyrészt kifejezetten szeretem ezt a pályát, másrészt a rendezés is kifogástalan szokott lenni, tehát nagyon örülök, hogy most itt lesz a finálé. Nagyon nehéz, technikás pálya, ami kedvez nekem, jól sikerült a nyári tesztünk is a helyszínen, ezért úgy gondolom, hogy itt sikerül megmutatnom, valóban milyen tempóra vagyok képes” – mondta a lett hétvégét megelőzően Marton Gergely.„Egy kicsit csalódott vagyok a szezonomban, hiszem már csak matematikai esélyem van a bajnoki címre, annak ellenére, hogy azt gondolom, megérdemeltem volna. De igazából ezen nem gondolkozom, mert olyan tényezőkön múlhat csak, amelyekre én nem vagyok hatással. Én arra összpontosítok, amire hatással tudok lenni: jó lenne egy győzelemmel vagy egy dobogóval zárni az évet!”

„Az előrejelzés szerint esni fog a hétvégén, de Rigában sosem lehet tudni, nagyon gyorsan változik az időjárás, volt, hogy írták az esőt és nem jött, de fordítva is. Úgyhogy meglátjuk majd ott. Jobban örülnék egy száraz versenynek, de semmiféle ellenérzésem nincs az esővel szemben. Pozitív előérzetem van, jöhet bármilyen időjárás, úgy gondolom, nagyon jó verseny lesz Rigában!”

A Super 1600 Európa-bajnokság állása 5/6 forduló után: 1. Aydar Nuriev (orosz, Audi A1) 139 pont; 2. Marton Gergely (magyar, Audi A1) 110 pont; 3. Artur Egorov (orosz, Audi A1) 94 pont; 4. Yuri Belevskiy (svájci, Audi A1) 82 pont; 5. Egor Sanin (orosz, Renault Twingo) 81 pont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: