Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 19. hétfő

Super1600

Marton Gergely: 15. helyről a negyedikig Spában

21. és első helyezése is volt a kvalifikációs futamok során a Super 1600-as ralikrossz Európa-bajnokság versenyzőjének, aki nagyot mentve Spanyolország után Belgiumban, az esős-száraz hétvégén újra a legjobbak között, a döntőben szerepelt.

részletek

Marton Gergely: Spa ikonikus és ismeretlen

Spa-Francorchamps az egyetlen új pálya a ralikrossz Európa-bajnokság versenynaptárában: nem csupán Marton Gergely számára, hanem a teljes mezőnynek. A barcelonai szezonnyitó dobogósának kedvezhet a szituáció.

részletek

Második lett Svédországban Szabó Krisztián

Nem először fordult elő, hogy jó napot fogott ki a ralikrossz Európa-bajnoka, és minden összejött, feledtetve a hétvége addigi nehézségeit: Höljesben az elődöntőben és döntőben is pozíciókat javított, így végül a dobogó második fokára állt.

részletek

Hazai győzelem Svédországban, két magyar az Eb döntőjében

A címvédő távollétében zajlott a WRX versenye Höljesben, ahol ismét Kristofferssonnak jött ki a lépés. Szabó Krisztián személyében a Super 1600 kategóriában magyar versenyző is dobogóra állt.

részletek

Síelőből ralikrossz Európa-bajnok

Európa-bajnoki cím, történelmi magyar siker, az autóversenyzés egyik legjobban fejlődő ágában, a ralikrosszban. Az elmúlt napok motorsporthírei Szabó Krisztiánról szóltak, aki csütörtökön megtartotta bajnoki sajtótájékoztatóját.

részletek

Szabó Krisztián: Fél másodpercen múlt a döntőbe jutás

A magyar versenyzővel először fordult elő a Ralikrossz Európa-bajnokságon, hogy nem sikerült túljutnia az elődöntőn. Olyan ellenfeleket kapott, akik erősségük alapján a döntőt is alkothatták volna. A Skoda Fabiával versenyző Krisztián ennek ellenére nem teljesen csalódottan távozott Franciaországból.

részletek

Szabó Krisztián már második az Eb-összetettben

Bár a végén a remélt dobogós helyezés ezúttal elmaradt, ám összességében Szabó Krisztián így is több bajnoki pontot szerzett a hétvégi svéd ralikrossz Eb-futamon, mint legutóbbi, németországi pódiumos eredményével, aminek köszönhetően az összesített Európa-bajnoki pontversenyben előrelépett a szenzációs második helyre.

részletek

Szabó Krisztián: Szuper kezdés

Kiválóan alakult az első nap a 2015-ös FIA Ralikrossz Európa-bajnokság svédországi Höljesben zajló fordulóján Szabó Krisztián számára, aki a szombati előfutamokban stabilan az élmezőnyben autózott, és összesítésben a negyedik helyről várja a vasárnapi folytatást.

részletek

Szabó Krisztián ismét Európa legjobbjai ellen

Szabó Krisztián idén két vasat tart egyszerre a tűzbe, így fordulhat elő, hogy a legutóbbi, belgiumi ralikrossz Eb-futam óta két versenyt is teljesített az Egyesült Államok kamionos bajnokságában, a ChampTruck World Series-ben. Ezen a hétvégén azonban visszacsöppen a ralikrosszba, és újra Európa legjobbjai ellen lendül támadásba, ezúttal a németországi Esteringen.

részletek

Szabó Krisztián: A győzelem emlékével Belgiumba

Az előttünk álló hétvégén a belgiumi Mettetben található Circuit Jules Tacheny versenypályán, az FIA Ralikrossz Világbajknokság keretén belül rendezik meg a Super1600-as Ralikrossz Európa-bajnokság idei második fordulóját.

részletek

Szabó Krisztián teljes szezont fut a ralikrossz Eb-n

A kétszeres junior, illetve egyszeres felnőtt autókrossz Európa-bajnok Szabó Krisztián idén versenysorozatot vált, és egyszerre két vasat tart majd a tűzben. Az amerikai Champ Truck World Series mellett az FIA Ralikrossz Európa-bajnokság futamain is elindul.

részletek
Olvastad már?