Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 21. szombat
Ralikrossz

Marton Gergely az ország öt legjobb versenyzője között

Csütörtökön megtartották a már hagyományosnak mondható TOP50 Magyar Autóversenyző díjátadó gálát, melyen az év legjobban teljesítő pilótáit tüntették ki. A nagyszabású rendezvényen a ralikrossz Európa-bajnokság ezüstérmesét a rangsor 5. helyezettjeként szólították színpadra.

A 21 éves Marton Gergely pályafutása eddigi legnagyobb magasságába ért idén: az előző évi negyedik helyezés után 2019-ben másodikként zárta az FIA ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600 kategóriának pontversenyét a Volland Racing Audijával. Ezzel egyidejűleg az Autósport évkönyv szerzői által összeállított TOP50 Magyar Autóversenyző ranglistán is eddigi legjobb eredményét érte el. Miután 2017-ben még a 31., tavaly már a 15. helyen szerepelt, nagyot ugrott előre, és az előkelő 5. helyen végzett.

„Nagy megtiszteltetés, igazán örülök, hogy ennyire elöl végeztem a listán, ami egyre nagyobb nyilvánosságot kap idehaza. Számítani azért nem számítottam erre az eredményre, mert nem is tudtam, hova kellene helyeznem magam a többi versenyző között, hiszen mindenekelőtt a saját versenyzésemre fókuszáltam a szezon során” – beszélt az eredményről Marton Gergely, aki az MNASZ alelnökétől, Móczár Pétertől vette át a trófeát.„Magamban párhuzamot állítottam a versenyzéssel, hiszen ott is az vezérel, hogy évről évre fejlődni tudjak és egy lépést tegyek előre, még ha kicsit is. Örülök, hogy ilyen platformokon is sikerül ugyanígy haladnom. Remélem, a jövőben is tudom ezt folytatni, hiszen minden szempontból van még hova továbblépnem.”

Szinte már megszokott a TOP50 listán – melynek első helyén Michelisz Norbert végzett – a ralikrosszosok jó szereplése évről évre. Marton mellett az idei díjazottak között volt a WRX-ben induló Szabó Krisztián, valamint a szintén Európa-bajnoki szinten versenyző Kárai Tamás is.

„Egy asztalnál ültünk, és amikor elkezdődött a top 10-es visszaszámlálás, egymásra is néztünk, hogy erős az RX-es asztal, hiszen ekkor már tudtuk, hogy mindhárman bekerültünk az első tízbe. Mindannyiunknak jó szezonja volt, és nagyon fontos a sportág megszerettetése szempontjából is, hogy ezekben a nívós bajnokságokban komoly színvonalon képviseljük Magyarországot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: