Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 24. szombat

March

Gyengébb csapatok kiváló autói I.

A középmezőnybe, netán a sereghajtók közé tartozó istállók is pályára vittek néha egy-egy gyöngyszemet, amivel ugrásszerűen jobban szerepeltek. Ilyen eseteket vettünk szemügyre.

részletek

Halálos baleset egy 70-es évekbeli F1-es autóval

Súlyos bukás történt hétvégén egy historic versenyen Zandvoortban. Az 1970-ből származó March 701-gyel ütköző 61 éves versenyző öt nap elteltével a kórházban elhunyt.

részletek

Retro - A Monzai Gorilla nyer, majd összetöri az autóját

Minden idők egyik legérdekesebb F1-es befutóját produkálta a Monzai Gorilla becenévre hallgató Vittorio Brambilla a '75-ös Osztrák GP végén: amikor ünnepelni kezdte győzelmét, elveszítette uralmát autója felett, és a korlátnak csúszott.

részletek

Retro - Egy kiscsapat sztárrá válik egy napra

Az F1 történetének egyik legkülönlegesebb egynapos feltámadása. Az előző nagydíjra a csapat egyik pilótája sem tudta kvalifikálni magát, két héttel később pedig kis híján a győzelem is összejött. Videón a verseny.

részletek

Retro – Négy verseny a világ

Egy olyan versenyző születésnapjáról emlékezünk meg mai múltidéző cikkünkben, aki hiába indulhatott két csapat színeiben is F1-es futamon, mégis utánpótláseredményeiről érdemes elsősorban beszélni.

részletek

Méltán Elfeledve – Kings for a day

Bár mai csapatunk olyasmit tett, mint senki más a sorozat szereplői közül, hiszen második helyet szereztek egy futamon, az összteljesítmény mégis a Méltán Elfeledett istállók közé sorolja őket.

részletek

Retro – A svéd zseni teástálcával

A maga idejében a leggyorsabb F1-es pilóták közé sorolták, bár vb-címet nem tudott nyerni. Ronnie Petersont általában a Lotusszal társítják, mi azonban a March színeiben töltött első éveit idéztük fel, amikor nem akart összejönni a győzelem.

részletek

Retro – Aki három csapatban is főnök volt

F1-es nagydíjon csupán hármon indult el, csapatfőnökként azonban több mint 20 évig maradt aktív Alan Rees, aki a March, Shadow és Arrows istállókat is vezette évekig, közülük kettőnek alapítója volt.

részletek

Retro – Későn kezdte, korán a csúcsra ért

Már 37 volt, amikor bemutatkozott az F1-ben, egy évvel később pedig már győzelmet ünnepelhetett – ám ez volt karrierje utolsó említésre méltó mozzanata. Ma lenne 78 esztendős a Monzai Gorilla.

részletek

F1-Archív: Lemondásra kérik fel Schumachert

Június 2-án sokáig csak Schumacherről szóltak a hírek: első győzelem, lemondási felszólítás a monacói botrány után, Williams-szerződés, s egy kőkemény Goodyear-kritika: „egy kevéssel az Isten alatt.”

részletek

Retro – Az F1-es tervezők koronázott királya

Összesen három évtizedet töltött el a Formula-1-ben, tíz világbajnok autót tervezett, három csapattal is a sportág csúcsára ért. Ma ünnepli 56. születésnapját Adrian Newey.

részletek

Retro – Az Úr nevében a világ versenypályáin

Pályán elért eredményei önmagukban aligha tették volna emlékezetessé Retro rovatunk mai kiadásának főhősét, de az autóján hordozott üzenet és F1 utáni ténykedései már megérnek egy misét…

részletek
Olvastad már?