DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat

Koncepció

2021-ről beszéltek, 2020-ról döntöttek a csapatok

Pozitív fogadtatásra talált az FIA és Liberty londoni prezentációja, de szavazásra továbbra sem került sor, csupán kisebb jövő évi változásokról. Ugyanakkor több kép kiszivárgott a koncepció jelenlegi formájáról.

részletek

A Honda már kevésbé kapkod

Nagy meglepetést okozott a Red Bull, amikor nyáron bejelentették, 2019-től a Toro Rosso mellett az anyacsapat is a Hondával szerződik. A japánok a koncepciójukban látják a siker kulcsát.

részletek

Nincs pihenés az F1 boszorkánykonyhájában

Az F1 szakmai stábja elkötelezetten dolgozik a versenyek izgalmasabbá tételén, és addig nem is állnak le a kísérletezéssel, amíg az autók csak szenvednek egymás szélárnyékában – ígérte Ross Brawn.

részletek

Az Audi most először tervez koncepcióautót egy animációs filmhez

Az Audi most először jövőbemutató formatervvel és mobilitási megoldással rukkol elő a mozivásznon, az Audi RSQ e-tron tanulmánnyal ugyanis egy képzeletbeli, virtuális csúcsteljesítményű koncepciót alkotott a Twentieth Century Fox animációs filmje, a Kémesítve (Spies in Disguise) számára. A tisztán elektromos modellt az Audi Design a Blue Sky Studios munkatársaival közösen hozta létre és tökéletesen egyesítette benne a mesterséges intelligenciával kombinált önvezetést és az átalakulást segítő technológiákat. Az RSQ e-tron modellt a szuperkém Lance Sterling vezeti majd, akinek Will Smith kölcsönözte a hangját. A film előzetese már elérhető, a családi animációs mozi pedig 2019 szeptemberében érkezik a mozikba.

részletek

Csalódott a Ferrari az F1 terveit látva

Nem nyűgözték le a Ferrari mérnökeit a Liberty Media által ma nyilvánosságra hozott koncepciórajzok. A maranellóiak szerint az autók úgy fognak kinézni, mint a régi amerikai Champ Carok.

részletek

Részletek az F1 2021-es koncepciójáról

A pár nappal ezelőtti szivárogtatás után a Liberty Media ma hivatalosan is bemutatta a jövő F1-es autóinak látványterveit. Ross Brawn látványosabb küzdelmekre számít, mint korábban bármikor.

részletek

Vagány Ferrari-koncepció Dubajban - akár egy űrhajó!

Láttunk már több jövőbeli F1-es koncepciót, ez azonban igazán remekül fest mozgásban - igen, még akkor is, ha az autó festése eltér a Scuderia hagyományaitól.

részletek

Videojátékokra hajazhatnak a jövő F1-es autói

Az FIA ellentmondást nem tűrően erőszakolta rá az F1-re a halót, ám a Liberty Mediának talán van megoldása, hogy az eszköz ne csúfítsa el teljesen az autókat. Ross Brawnék videojátékokból merítenének.

részletek

A Honda nem kritizálja az új szabályokat

2020 után jelentős változásokon esnek át a jelenleg érvényes motorszabályok, amit a Mercedes, a Ferrari és a Renault is kritizál. A Honda azonban látja a lehetőséget a javulásra.

részletek

Mit árul el a Renault koncepciója az F1 jövőjéről?

A francia istálló nemrég mutatta be elképzeléseit 2027-es autójáról, mely ízekre szedve sok mindent elmond arról, mi várhat ránk a száguldó cirkuszban tíz év múlva.

részletek

Kombi sportautók ütős dizájnnal

Nem először okoz nagy feltűnést Yasid Oozeear dizájner különleges koncepcióival: most épp sportautókat alakított át kombiverzióra - s a végeredmény egyáltalán nem olyan borzalmas, mint elsőre gondolnánk.

részletek

Porsche GT: Egy szemet gyönyörködtető vízió

Egy lélegzetelállító Porsche-koncepcióval állt elő egy grafikus dizájner, mely többek közt a kétszeres Le Mans-győztes 919 Hybrid formavilágából táplálkozik...

részletek