DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Ferrari nem másolja a Red Bullt, kitart a saját koncepciója mellett

A 676-os projekt név alatt futó 2024-es Formula-1-es Ferrari fejlesztésével kapcsolatban szivárgott ki némi információ. Állítólag a Scuderia a saját feje után megy.

Természetesen az év ezen szakaszában minden egyes apróság, ami az adott év autójával kapcsolatos, hétpecsétes titok, de időről időre kikerül a sajtóba egy-egy információ, amiről aztán idővel kiderül, hogy volt-e igazságalapja, vagy csak az olasz média találgat.

A Ferrari 2024-es F1-es kihívójának tervezése a 676-os projekt kódnevet viseli, a Scuderia rendszerint csak nem sokkal az autó bemutatója előtt szokta megnevezni adott évi modelljét. Az olasz médiában most az a hír kering, hogy a Ferrari nem a Red Bull „másolata” lesz.



Az olaszok ugyanis – nem győzzük hangsúlyozni, hogy a helyi sajtó értesülései szerint – nem követik a Red Bull azon filozófiáját, hogy a levegőt az oldaldoboz és a padlólemez között vezetik el, sokkal inkább ragaszkodnak a saját S-csatornájukhoz, amely az oldaldoboz tetején vezeti el a levegőt és ezáltal ott termel leszorítóerőt.

A Motorsport olasz kiadásának értesülései szerint Frederic Vasseuréknek sikerült kijavítaniuk az SF-23-as alapvető tervezési hibáit, és komoly előrelépés várható a csapattól köridő tekintetében. Persze az majd csak az első versenyen derül ki, hogy ez mire lesz elég a többiek ellen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: