DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Gasly kitart az Alpine új koncepciója mellett

Nem jött be a 2024-re hozott új autókoncepció az Alpine csapatának, Pierre Gasly azonban úgy véli, ennek ellenére is ez volt a helyes döntés, pozitívan tekint a jövőbe a francia.

Csalódást keltően sikerült az Alpine idei szezonjának első fele. Az idény első néhány versenyén egyértelműen az egyik leggyengébb erőnek tűntek a franciák, az első pontszerző eredményükre pedig egészen a Miami Nagydíjig kellett várni. A 2024-ben eddig megszerzett 11 egységük egyelőre a konstruktőri bajnokság nyolcadik helyére elég. Ehhez képest a francia istálló 2022-ben még a negyedik legjobb csapatként végzett, tavaly pedig a hatodik lett.

A visszaesés annak is köszönhető, hogy az enstone-iak új koncepciót választottak autójuknak az idei évre, ez az irány azonban nem bizonyult megfelelőnek. Most versenyzőjük, Pierre Gasly beszélt ezen döntésükről.

„Szerintem a teljesítményhez van köze. Tavaly úgy érezte a csapat, hogy elérte a fejlesztési lehetőségek határát azzal az autókoncepcióval. Rendre nem értük el a céljainkat, és belegondoltunk, hogy tényleg akarunk-e még egy évet eltölteni úgy, hogy tudjuk, valószínűleg megragadunk ott, ahol vagyunk. Azt mondtuk, hogy többet akarunk ennél, úgyhogy megpróbálunk valami mást” – magyarázta Gasly a motorsport.com-nak.

„Véleményem szerint ez volt a helyes döntés. Nem azért vagyunk a Formula-1-ben, hogy megelégedjünk egy hatodik hellyel a konstruktőri bajnokságban.”



A gyenge eredmények ellenére a francia pilóta úgy érzi, jó irányba halad csapata, és pozitívan tekint a következő idényre, amelynek az Alpine egy új pilótával vág neki Esteban Ocon helyén, az ülésre pályázók sorának élén Jack Doohan áll.

„Sajnos nem úgy sikerült eltalálni az idei koncepcióval az irányt, ahogyan arra számítottunk, de így is úgy gondolom, hogy a csapat magasabb szinten dolgozik most, mint amikor megérkeztem” vélekedett az Alpine pilótája.

„Az a lényeg, hogy meghozzuk a megfelelő teljesítményt a mostani autónkba, ami természetesen nem könnyű, de tudom, hogy jó irányba haladunk a következő szezonra készülve, ez pedig egy jobb pozícióba fog minket helyezni. Úgy érzem, hogy a jelenlegi folyamatokból és emberekből valami jó fog kisülni” – mondta a francia.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: