Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 26. szerda

Hunt

Hakkinen: Schumacher hét címe elképesztő

Mika Hakkinen és Michael Schumacher éveken keresztül kőkemény csatákat vívtak egymással, de sosem veszekedtek, elismerték egymás tudását. A finn most is csodálja riválisát hét bajnoki címéért.

részletek

Retro – James Hunt világbajnok cimborája

Az 1976-os a rocksztár-versenyzők éve volt: míg a Formula-1-ben az évtized híres-hírhedt playboya, James Hunt nyerte a bajnoki címet, addig két keréken jóbarátja, a néha még rajta is túltevő Barry Sheene igázta le a világot…

részletek

Retro – Lauda visszatér és hőssé válik

Legyőzte az égési és légúti sérüléseket, majd legyőzte a pánikot, végül a legtöbb ellenfelét is és növelte előnyét a pontversenyben - mindezt hat héttel életveszélyes balesete után.

részletek

Retro - A Monzai Gorilla nyer, majd összetöri az autóját

Minden idők egyik legérdekesebb F1-es befutóját produkálta a Monzai Gorilla becenévre hallgató Vittorio Brambilla a '75-ös Osztrák GP végén: amikor ünnepelni kezdte győzelmét, elveszítette uralmát autója felett, és a korlátnak csúszott.

részletek

Retro – Világbajnok méltatlan helyen

Csaknem az 1976-os szezon harmada eltelt, és Niki Lauda még mindig legyőzhetetlennek tűnt. Egy másik bajnok, Emerson Fittipaldi viszont karrierje mélypontján járt legrosszabb döntését követően.

részletek

Retro – Huntot kizárják, Lauda nyer, aztán mégsem

Ez a fejezet is a két legendáról szóló 1976-os szezonból való, amikor minden megtörtént az F1-ben, ami megtörténhetett: a szóban forgó nagydíjon mutatkozott be a híres-hírhedt hatkerekű Tyrrell is.

részletek

Laudának nagyon hiányzik Hunt

A háromszoros F1-es bajnok nemrég ismét megemlékezett egykori riválisáról, James Huntról, 1976 világbajnokáról, akivel számtalan párharcot vívott negyven évvel ezelőtt.

részletek

Lauda szomorú dolgot árult el Huntról

A háromszoros világbajnok osztrák visszaemlékezett a brittel való rivalizálására - szerinte a Mercedes F1-es pilótáinak csatája éppen azokat az időket idézi fel előtte.

részletek

Retro – A legnagyobb playboy emlékére

1993-ban ezen a napon hunyt el az F1 történetének egyik legszínesebb egyénisége, az 1976-os világbajnok James Hunt – a legenda alakját ezúttal idézeteken keresztül világítjuk meg.

részletek

Hamilton elbújhat: Az F1 legnagyobb playboyai

Hunt, Irvine vagy Hailwood: olyan korábbi versenyzőket gyűjtöttünk össze, akiknek zabolátlan életstílusához képest a manapság sokat kritizált Lewis Hamilton igazi jófiúnak tűnhet.

részletek

Retro – Búcsúzik a playboy-bajnok

Emlékezetes futamot, igazi roncsderbit hozott az 1979-es Monacói Nagydíj, mégsem ezért idézzük most fel, hanem azért mert ez volt James Hunt utolsó F1-es futama – rosszul váltott csapatot...

részletek

Retro – Lauda és Hunt dél-afrikai ütközete

Ezen a napon rendezték meg az 1976-os szezon második futamát, amelyen az idény során először vívott kiélezett csatát a későbbi két bajnokaspiráns, Niki Lauda és James Hunt.

részletek
Olvastad már?