Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. augusztus 11. csütörtök

Endurance

Volentér Balázs a TOTAL támogatásával készül a brnoi endurance futamra

A fiatal versenyző sporttörténelmi sikerei után sem lassít. Csapatával, a cseh Janik Motorsporttal ezúttal „hazai pályán”, a csehországi Brno Autodrom-on indul csatába - méghozzá a TOTAL Magyarország segítségével. A Közép-Európa Zóna Bajnokság következő fordulóján újból a győzelem a cél, amire minden esélye meg is van a tehetséges magyarral felálló istállónak.

részletek

Volentér győzelemmel mutatkozott be a LeMans szériás versenyzésben

A magyar pilóta a legutóbbi teszten nyújtott körrekorder teljesítménye után meghívást kapott a cseh Janík Motorsporttól az elmúlt hétvégén, a Slovakiaringen megrendezett FIA CEZ (Közép Európa Zóna Bajnokság) Endurance versenyére. Ezzel sporttörténelmet írt, hiszen ő az első magyar, aki LMP autóval állhatott rajthoz egy versenyen. A fiatal tehetség korábban csak sprintfutamokon vett részt, így komoly kihívás volt a számára az egyórás megmérettetés.

részletek

Hét gyártó, olcsóság – alakul a WEC jövője

Reform előtt áll a Hosszútávú-világbajnokság. Mostanra egyetlen egy autógyártót érdekel a széria, amely a túlélés érdekében 2020-ra jelentősen átalakulna. Jean Todt mesélt az elképzeléseiről.

részletek

Hihetetlen befutó a bathursti 12 óráson

Két körrel a vége előtt még öten voltak harcban a győzelemért, percek alatt az elsőről a negyedik helyre zuhant a Bentley, a Nissan pedig több mint húsz év után először nyert a bathursti félnaposon.

részletek

Bathursti 12 órás, időmérő: Bukások, piros zászló, körrekord

Vasárnap a Phoenix Racing Audija fogja az élről megkezdeni a bathursti 12 órás versenyt, miután Laurens Vanthoor ma körrekorddal szerezte meg a pole-pozíciót, másodpercekkel azelőtt, hogy egy Ferrari miatt piros zászlóval leintették az edzést.

részletek