DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Szívesen alkotnék egy csapatot Verstappennel

Valószínűleg a kétszeres világbajnok spanyol a Red Bullba is boldogan beülne, de ezúttal egy közös 24 órás versenyzést vizionált Le Mans-ban, ahol még az idősebb Verstappennek is szerepe lenne.

Mindketten kétszeres világbajnokok már, de Max Verstappen és a Red Bull kombinációját elnézve erősen valószínűsíthető, hogy a holland nem áll meg két bajnoki címnél. Alonso már megmutatta magát az Endurance versenyzésben is, két ízben nyerte meg egységével a Le Mans-i 24 órás viadalt.

Most már azt is tudjuk, hogy Max Verstappen is érdeklődik a hosszútávú versenyzés iránt. Alonso egyébként nagyra tartja a fiatal hollandot és további összetett győzelmekre számít tőle, de most is úgy gondolja, nagyon nehéz lesz legalább hét világbajnoki címet bezsebelnie. Nagyon sok függ az autótól, igazából több is, mint magától a pilótától.

„Tudom, hogy Max egy nap kipróbálná magát a hosszútávú versenyzésben, elmondta, hogy nagyon szívesen indulna a Le Mans-i 24 órás viadalon. Igencsak nyitott lennék arra, hogy ezt együtt tegyük meg. Mindenképpen meg kell adnunk a lehetőségét annak, hogy együtt küzdhessünk a sikerért egy versenyképes csapatban” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso a De Telegraaf cikkében.

Alonso szívesen versenyezne Verstappen oldalán Le Mans-ban


„Szóba kerülhet ebben a tekintetben még Jos Verstappen részvétele is, de e pillanatban versenyzőként sokkal inkább lennék Max társa. Ugyanakkor elismerem édesapját is, ő csapatfőnöki rangban vehetne részt egy ilyen projektben.”

„Max még csak most lett 25 éves és már két világbajnoki elsőség van a tarsolyában. Igaz, hogy Hamilton egy teljes évtizeddel volt idősebb, amikorra megszerezte hetedik elsőségét, mégis azt mondom, hogy nagyon nehéz dolga lesz, ha legalább hét bajnoki címet akar nyerni, mint Lewis és Michael Schumacher.”

„Teljesen biztos, hogy Verstappen rendelkezik olyan tehetséggel, hogy ez sikerülhessen neki, de mindenki számára egyértelmű, hogy ehhez olyan autó is kell, ami hosszú éveken át nagyon versenyképes, erre pedig soha semmilyen garancia nincs. Jelenleg minden jel arra mutat, hogy a következő években a Red Bull lehet a Formula-1 domináló istállója, de ebben ugye sosem lehetünk teljesen biztosak. Nemsokára megtudjuk, hogy valóban szerencséje lesz-e Maxnak ebben” – tekintett előre Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: