DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 5. kedd

Caterham

Retro – Akiről sosem tudjuk meg, hogy mennyire jó

Születésnapját ünnepli Heikki Kovalainen, akinek ugyan sikerült tartania magát a finnek kimagasló eredménysorozatához, ám száznál több futama ellenére is nehéz megítélni, hogy túl sokat, vagy túl keveset ért el képességeihez mérten az F1-ben.

részletek

F1-Archív: A Marlboro kifizetné az álompárost

Button iránt érdeklődik Maranello, Piquet szerint Massa az erősebb Ferrari-pilóta, Kovalainen hatalmasat bukott: ezek voltak április 27. legérdekesebb Formula-1-es hírei 2000 óta.

részletek

Todt újra 12 csapatot szeretne

Zsinórban harmadik éve tíz istálló indul a Formula-1-es világbajnokságban, az FIA elnöke szorgalmazná, hogy további két csapat csatlakozzon. A jelenlegi gárdák ellenállására számít az ügyben.

részletek

Négy éves késéssel kaptak fizetést a Caterham dolgozói

A Caterham F1-es istállóját 2014 végén vonták csődeljárás alá, és már nem is voltak a rajtrácson a következő szezonban. A cég alkalmazottai hosszú pereskedés után kaptak némi kárpótlást az elmaradt fizetések után.

részletek

„Az F1-et a nagy gyárak tartják a markukban”

Egy korábbi csapatfőnök kimondta, mi az egyik fő probléma a Formula-1-ben. Szerinte a nagyok nem hajlandók semmilyen engedményre, így gyakorlatilag a szűk körbe bejutni lehetetlen és ez szörnyű.

részletek

Nem minden orosz pilóta balhés

Mostanában az orosz versenyzőkről mindenkinek Danyiil Kvjat utóbbi évekbeli torpedózásai jutnak eszébe, pedig a most 33 éves Vitalij Petrov sokkal nyugodtabb versenyző volt. Mi volt Petrov 5 legemlékezetesebb pillanata?

részletek

Végül elbukott mindhárom 2010-es újonc csapat

Amikor 2008 végén a Honda, majd egy évre rá másik két gyári csapat, a Toyota és a BMW is bedobta a törölközőt és a pénzügyi válság miatt kilépett a Formula 1-ből, fontos volt, hogy a keletkező űrt megpróbálják új csapatokkal feltölteni.

részletek

Nekrológ: A 2010-es generáció

A Manor összeomlásával véget ért az F1-es csapatok „2010-es generációjának” története, melyet most röviden áttekintünk a kiválasztási folyamattól a szűk esztendőkön át egészen a megszűnésükig.

részletek

Egy visszatérés, melyen igazán meglepődnénk

Éveken át hétről-hétre láthattuk a képernyőkön, s olvashattuk nyilatkozatait, de 2014-ben lekerült az F1 térképéről – most viszont azt állítja, hogy vissza fog térni az autóversenyzés világába...

részletek

Caterham nem csak gyerekeknek

Már készítem is a helyet az apró, kétüléses angol roadsternek, közvetlenül a (LEGO) Ferrarim mellett fog parkolni.

részletek

Megszólalt a takarító-csapatigazgató

Valószínűleg a tavalyelőtt megszűnt Caterham volt az F1 történetének egyetlen istállója, ahol egy korábbi üzemi takarító igazgatói posztra került – nem fordult jobbra az élete a felemelkedéstől.

részletek

Caterham Seven 620S – A józanság foka

A Caterham egy kicsit józanabb, kicsit „közútibb” típusként jellemzi az új, 310 lóerős Seven 620S-t. A kérdés csak az, hogy mihez képest.

részletek